Τένις

Γύρισε από την... κόλαση ο Τσιτσιπάς, αλλά δεν ήταν αρκετό - Εκτός Barcelona Open από τον φοβερό Αλκαράθ! (video)

Γύρισε από την... κόλαση ο Τσιτσιπάς, αλλά δεν ήταν αρκετό - Εκτός Barcelona Open από τον φοβερό Αλκαράθ! (video)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγο έλειψε να ολοκληρώσει μία επική ανατροπή, αλλά εν τέλει την άφησε στα μισά, αφού υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Κάρλος Αλκαράθ, που τον νίκησε με 2-1 σετ (6-4, 5-7, 6-2), και τον έθεσε εκτός των ημιτελικών του Barcelona Open.
Η φοβερή ανατροπή του Στέφανου Τσιτσιπά έμεινε στα μισά, αφού δεν κατάφερε να την μετουσιώσει σε μία εξίσου μεγάλη νίκη επί του Κάρλος Αλκαράθ. Το next big thing του ισπανικού τένις επικράτησε με 2-1 σετ (6-4, 5-7, 6-2) και «τσέκαρε» το εισιτήριό του για τα ημιτελικά του Barcelona Open, όπου θα συναντήσει τον Άλεξ Ντε Μινόρ.
 
Υπερπροσπάθεια από τον Έλληνα τενίστα που βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ και 4-1 στα games στα μέσα του δευτέρου, αλλά κατάφερε να γυρίσει από την... κόλαση και να στείλει το ματς σε τρίτο. Εκεί, ο Αλκαράθ αποδείχθηκε πιο φρέσκος και ψύχραιμος, έχασε μόλις ένα γκέιμ και έφυγε νικητής από την Pista Rafa Nadal.
 
 
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους δύο τενίστες να κρατούν με άνεση το σερβίς τους, χωρίς να έχουν κινδυνεύσει από κάποιο break point, παρά το πολύ κακό ποσοστό του Τσιτσιπά στο δεύτερο σερβίς, που άγγιξε μόλις το 45% έναντι του 88% του αντιπάλου του. Ο Αλκαράθ, ωστόσο, βρήκε το πολυπόθητο break στο 9ο game, πήρε μεγάλο προβάδισμα και με ένα love-game στο δικό του σερβίς πήρε το πρώτο σετ, με σκορ 6-4.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, το ματς έδειχνε να εξελίσσεται σε έναν μονόλογο του Ισπανού. Με ένα γρήγορο break στο 3ο μόλις game πήρε προβάδισμα νωρίς. Στο 5ο game «έσπασε» και πάλι το σερβίς του Τσιτσιπά και προηγήθηκε με 4-1. Ο Έλληνας τενίστας, ωστόσο, όχι μόνο ανέκαμψε, αλλά πήρε και το σετ!
 
Βρήκε δύο break points στο αμέσως επόμενο game και κατάφερε να «σπάσει» για πρώτη φορά το σερβίς του αντιπάλου του, εκμεταλλευόμενος τα μεγάλα λάθη του Αλκαράθ κυρίως στο φιλέ. Κρατώντας το σερβίς του μείωσε σε 4-3 και η αντεπίθεσή του συνεχίστηκε με νέο break, με το οποίο ισοφάρισε σε 4-4, δείχνοντας μεγάλα σημάδια βελτίωσης! Εν τέλει, πήρε το προβάδισμα κρατώντας το σερβίς του με άνεση και στο 12ο game «έσπασε» για 3η φορά του σερβίς του Αλκαράθ για να φέρει το ματς στα ίσα!


Το τρίτο σετ δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Στέφανο Τσιτσιπά, αφού με το... καλημέρα δέχθηκε όχι ένα, αλλά δύο break και βρέθηκε να χάνει με 3-0. Μία λογομαχία με τον διαιτητή και δύο ποινές που δέχθηκαν, έδειξαν πως ο Έλληνας τενίστας βγήκε από τα «νερά» του και το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο δεν επέστρεψε ποτέ. 

Ο Αλκαράθ παρέμεινε συγκεντρωμένος, διατήρησε το σερβίς του στο 6ο game, παρότι ο Τσιτσιπάς είχε break point, «έκλεισε» το τρίτο σετ με 6-2 και «τσέκαρε» το εισιτήριο του για τα ημιτελικά του Barcelona Open, όπου θα βρει τον Άλεξ Ντε Μινόρ
 
Υπενθυμίζεται πως στο δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών, ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν θα αντιμετωπίσει τον Καρένιο Μπούστα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0