Τένις

Στέφθηκε ξανά «βασιλιάς» του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς! (video)

Στέφθηκε ξανά «βασιλιάς» του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς! (video)

Το back-to-back στο Μόντε Κάρλο έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σηκώνοντας την κούπα του Monte Carlo Masters με τη νίκη του επί του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα με 2-0 σετ.

Μεγάλη ημέρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον ελληνικό αθλητισμό. Ο 22χρονος πρωταθλητής επικράτησε με 2-0 (6-3, 7-6(3)) σετ του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα στον τελικό του Monte Carlo Masters και σήκωσε την πρώτη του κούπα για φέτος.

Επιπλέον αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική κατάκτηση του τίτλου για τον Στέφανο, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο έγινε ο 6ος παίκτης που κάνει κάτι παρόμοιο στη διοργάνωση και ο πρώτος μετά από τον Ράφα Ναδάλ όπου το διάστημα 2016-2018 κατέκτησε το τουρνουά τρεις συνεχόμενες χρονιές.

Στο πρώτο σετ ο Φοκίνα άσκησε αρκετή πίεση στο σερβίς του Τσιτσιπά, με τον Έλληνα να φτάνει δύσκολα στο πρώτο hold. Ο Ισπανός στη συνέχεια κατάφερε να φτάσει στο break για το 2-1, όμως το Νο 5 του κόσμου δεν άφησε περιθώρια και με ένα σερί 8-1 πόντων έφτασε στο 3-2.

Η υπόλοιπη δουλειά ήταν σχετικά εύκολη για τον Στέφανο ο οποίος μάλιστα έκλεισε το σετ με love-game κι έναν άσσο για να σημειώσει το 1-0. Μάλιστα ο Έλληνας είχε μόλις 7 αβίαστα λάθη καθ’ όλη τη διάρκεια του σετ!


Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που πίεζε στην αρχή, η οποία τον έφτασε στο 1-0 και με ένα εύκολο hold στο 2-0. Ο Ισπανός κατάφερε όμως να μειώσει σε 2-1, πήρε πίσω το break (2-2) αλλά πανηγύρισε κι όλας τον τρίτο σερί πόντο για το 2-3.

Ο Στέφανος όμως δεν δυσκολεύτηκε να αντιδράσει και με νέο break έκανε το 5-4, όμως στη συνέχεια ο Φοκίνα ισοφάρισε σε 5-5 κι έπειτα ο 22χρονος ήταν αυτός που χρειάστηκε να κάνει το 6-6.

Το tie break ήταν εύκολη υπόθεση για τον Στέφανο, ο οποίος έκανε το 7-3 και πανηγύρισε τον τίτλο. 


Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0