Τένις

Ladies Trophy: Στον τελικό η Σάκκαρη μετά από αγώνα «θρίλερ» και πάει για τον τίτλο! (video)

Ladies Trophy: Στον τελικό η Σάκκαρη μετά από αγώνα «θρίλερ» και πάει για τον τίτλο! (video)
Η Μαρία Σάκκαρη είναι στον τελικό της Αγίας Πετρούπολης. Σε ένα μεγάλο παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων, η Ελληνίδα κορυφαία τενίστρια μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, βγήκε μπροστά τις κρίσιμες στιγμές και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής (13/2).

Σάκκαρη (Νο7) και Μπέγκου (Νο56) μπορεί να έχουν αρκετές θέσεις διαφορά στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, όμως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δυσκολεύτηκε πολύ να κάμψει την αντίσταση της αντιπάλου της. Σ’ ένα παιχνίδι «θρίλερ» η Μαρία πανηγύρισε στο τέλος την πρόκριση στον τελικό επικρατώντας με 2-1 σετ (6-4, 6-7, 6-4) μετά από 3 ώρες και 7 λεπτά!

Την Κυριακή (13/2) η Σάκκαρη θα αγωνιστεί στον 4o WTA τελικό της καριέρας της, για να διεκδικήσει τον 2ο τίτλο της. Απέναντί της, θα βρει μια εκ των Ανέτ Κόνταβεϊτ και Γέλενα Οσταπένκο.

FLZwvB4acAE67wu.jpg

Στο πρώτο σετ του ημιτελικού και μέχρι την έναρξη του όγδοου game οι δύο αθλήτριες κρατούσαν με σχετική άνεση το σερβίς τους. Όμως, σε εκείνο το σημείο η Σάκκαρη έκανε το πρώτο break στον αγώνα για να προηγηθεί με 5-3, για να ακολουθήσουν δύο διαδοχικά breaks και τελικά, μετά από 54 λεπτά, η Ελληνίδα τενίστρια να προηγηθεί με 1-0 σετ (6-4).

Η αντίδραση της 32χρονης Ρουμάνας, ήταν άμεση και αφού «έσπασε» το σερβίς της Σάκκαρη, διατήρησε το δικό της και απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα με 2-0.

H Μαρία μείωσε σε 2-1, έκανε break στο σερβίς της Μπέγκου, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Στην συνέχεια προηγήθηκε με 3-2 και διατηρώντας το σερβίς της, οδήγησε το σετ στο tie break. Εκεί, όπου η Ρουμάνα «έσπασε» τρία σερβίς της Σάκκαρη (έναντι δύο της Ελληνίδας τενίστριας) και έφθασε στην κατάκτηση του σετ με 7-6(4) μετά από μία ώρα και οκτώ λεπτά.

Η «μάχη» συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ, σε έναν αγώνα που διήρκεσε 3 ώρες και 7 λεπτά! Η Μπέγκου, που έκανε μεγάλο παιχνίδι, προηγήθηκε με 2-0 games, αλλά η εμπειρία της Σάκκαρη αποδείχθηκε καθοριστική. Η Μαρία κατάκτησε τα επόμενα τρία κάνοντας με τη σειρά της break στη Ρουμάνα (3-2), την οποία είχε πλέον βάλει σε θέση κυνηγού. Με το σκορ στο 4-4 η Ελληνίδα «έσπασε» εκ νέου το σερβίς της αντιπάλου της, εν συνεχεία κράτησε το δικό της κι έφτασε στη νίκη.

 


www.bnports.gr
 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0