Τένις

Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς «έσβησε» τον Σίνερ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open! (video)

Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς «έσβησε» τον Σίνερ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open! (video)
Δίχως να χάσει σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open ξεπερνώντας εύκολα και το εμπόδιο του Γιανίκ Σίνερ με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-2)! 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα ημτελικά του Australian Open σε μια εξαιρετική εμφάνιση. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε αποκλείσει κατά σειρά τους Ίμερ, Μπάες, Περ και τον Φριτζ, ενώ πλέον πρόσθεσε στη λίστα του και τον Γιανίκ Σίνερ επικρατώντας με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-2). 

Ο αγώνας 

Με το δεξί ξεκίνησε το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Γιανίκ Σίνερ για τους «8» του Australian Open. Ο Έλληνας τενίστας κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-3 game, παίρνοντας έτσι «κεφάλι» στα σετ. Το break για τον Τσιτσιπά ήρθε νωρίς στο σετ. Ο Σίνερ πέρασε μόλις ένα πρώτο σερβίς από τα οκτώ που επιχείρησε και ο Στέφανος το εκμεταλλεύτηκε αυτό. Ο 23χρονος Έλληνας είχε μπει δεδομένα με στόχο να είναι πιο επιθετικός και να μην αφήσει τον Ιταλό να κάνει το παιχνίδι του. Έτσι μ’ ένα καταιγιστικό ξεκίνημα πήρε το πρώτο σετ. 

 

Ο Τσιτσιπάς πήρε και το δεύτερο σετ και έκανε το 2-0 απέναντι στον Σίνερ. Ο Στέφανος ήταν εξαιρετικός, χτυπούσε πάνω στις αδυναμίες του Ιταλού και έτσι κατάφερε με 6-4 game να πάρει και το δεύτερο σετ της αναμέτρησης. Ο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν σχεδόν αλάνθαστος από το σερβίς. Στο δεύτερο σετ πέρασε το 87% των πρώτων σερβίς του και πήρε το 92% των πόντων πίσω από αυτό! Την ίδια ώρα ο Σίνερ είχε περάσει το 70% και είχε πάρει το 71% των πόντων.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του δεύτερου σετ ξεκίνησε να βρέχει με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας προκειμένου να κλείσει η οροφή του γηπέδου και να καθαριστεί το κορτ προκειμένου να είναι ασφαλές για τους δύο αθλητές.

Το τρίτο σετ ήρθε ακόμα πιο εύκολα για τον Τσιτσιπά. Η αρχή ήταν παρόμοια με εκείνη του δεύτερου σετ. Ο Στέφανος έκανε το break ξανά στο τρίτο game, αλλά αυτή τη φορά ακολούθησε ακόμα ένα στο πέμπτο για να προηγηθεί με 4-1. Στη συνέχεια απλά κράτησε το σερβίς του για να κλειδώσει το σετ και το ματς με 6-2 πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0