Τένις

Australian Open: «Εξόντωσε» και τον Περ ο Τσιτσιπάς! (video)

Australian Open: «Εξόντωσε» και τον Περ ο Τσιτσιπάς! (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από μεγάλη μάχη με τον Μπενουά Περ επικράτησε 3-1 σετ και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Australian Open.

Στον 4ο γύρο του Australian Open, για τρίτη φορά στην καριέρα του, προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την «μάχη» κόντρα στον Μπενουά Περ στα 4 σετ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, διατήρησε τη ψυχραιμία του και ήταν αυτός που έπρεπε στα κρίσιμα, επικρατώντας με 6-3, 7-5, 6-7(2), 6-4 του απρόβλεπτου Γάλλου που για μεγάλο χρονικό διάστημα κατάφερε να διατηρεί εκτός ρυθμού τον Στέφανο.


Στους «16» της Μελβούρνης, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Τέιλορ Φριτζ που λίγο νωρίτερα ολοκλήρωσε μια σπουδαία νίκη επί του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ. Ο 24χρονος Αμερικανός θα βρεθεί για πρώτη φορά σε 4ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης.

Ο αγώνας 

Το Νο4 της Παγκόσμιας κατάταξης δυσκολεύτηκε απέναντι στον Γάλλο (No 56) ο οποίος από το δεύτερο σετ και μετά ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του.

Το πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς το τελείωσε νωρίς. Εκμεταλλευόμενος το υποτονικό ξεκίνημα του Περ και παίζοντας με μεγάλη αποφασιστικότητα έκανε γρήγορα τα break μόλις στο δεύτερο game και στη συνέχεια κράτησε απλά το σερβίς του για να κλείσει το σετ με 6-3.


Στο δεύτερο σετ τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά με τους δυο τους να δίνουν μεγάλη μάχη. Τόσο ο Στέφανος όσο και ο Περ κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς τους μέχρι και το 5-5. Σε εκείνο το σημείο παίζοντας ένα τρομερό game ο Τσιτσιπάς έκανε το break και στη συνέχεια έκλεισε το σετ με 7-5.

 


Ο Περ στο τρίτο σετ έβαλε ακόμα περισσότερα drop shots στο παιχνίδι του, δεν έδωσε καμία ευκαιρία στον Τσιτσιπά για break και μείωσε σε 2-1 οδηγώντας το παιχνίδι σε τάι μπρέικ. Στο τέταρτο σετ ο Στέφανος κατάφερε να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση κάνοντας το καθοριστικό break στο δέκατο game κλείνοντας το ματς με 6-4 και βάζοντας πλώρη για τους «16» του Australian Open.

 


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0