Τένις

Υπουργός Εσωτερικών Αυστραλίας: «Ο κ. Τζόκοβιτς δεν κρατείται αιχμάλωτος στην Αυστραλία, είναι ελεύθερος να φύγει όποτε το επιλέξει»

Υπουργός Εσωτερικών Αυστραλίας: «Ο κ. Τζόκοβιτς δεν κρατείται αιχμάλωτος στην Αυστραλία, είναι ελεύθερος να φύγει όποτε το επιλέξει»
Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, Κάρεν Άντριους, ανέφερε πως ο Τζόκοβιτς είναι ελεύθερος να φύγει από τη χώρα όποτε θέλει και κανένας δεν θα σταθεί εμπόδιο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, πέρασε δεύτερη μέρα υπό κράτηση σε ξενοδοχείο μεταναστών στη Μελβούρνη, καθώς οι δικηγόροι του προσπαθούν να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή του, να μην ακυρωθεί η βίζα του για να παίξει στο Australian Open και να εξαιρεθεί από τις αυστηρές απαιτήσεις εμβολιασμού για τον Covid-19.

Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας Κάρεν Άντριους απάντησε στις αιτιάσεις των υποστηρικτών του, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας του Τζόκοβιτς, ότι «κρατούνταν αιχμάλωτος», τονίζοντας ότι είναι ελεύθερος να εγκαταλείψει τη χώρα ανά πάσα στιγμή.

 


Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος κυνηγά το ρεκόρ του 21ου Grand Slam, κρατήθηκε στο αεροδρόμιο όταν έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης (5/1).

 

Η βίζα εισόδου του, υποστηριζόμενη από εξαίρεση από τις απαιτήσεις εμβολιασμού της χώρας, ανακλήθηκε, αναγκάζοντας τους δικηγόρους του να προσπαθήσουν επιτυχώς, για νομική έγκριση ώστε να παραμείνει στη χώρα μέχρι την ακρόαση που προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα.

«Ο κ. Τζόκοβιτς δεν κρατείται αιχμάλωτος στην Αυστραλία, είναι ελεύθερος να φύγει όποτε το επιλέξει και η Συνοριακή Δύναμη θα το διευκολύνει πραγματικά», είπε στους δημοσιογράφους.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0