Τένις

Πενγκ: «Ποτέ δεν είπα ότι υπέστη σεξουαλική επίθεση» (video)

Πενγκ: «Ποτέ δεν είπα ότι υπέστη σεξουαλική επίθεση» (video)

H Κινέζα τενίστρια και πρώην Νο1 του κόσμου στα διπλά, αρνήθηκε ότι έγραψε ή δήλωσε ποτέ για εις βάρος της σεξουαλική επίθεση από τον οποιονδήποτε, ενώ επιμένει ότι δεν παρακολουθείται από την κινεζική κυβέρνηση, την ίδια ώρα που οι ανησυχίες για την ασφάλειά της και την υγεία της εξακολουθούν να υπάρχουν.

Η 35χρονη, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Σιγκαπούρη για την προώθηση του σκι αντοχής ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου (Φεβρουάριος), μίλησε στην κινέζικη εφημερίδα «Lianhe Zaobao».

Η πρώην πρωταθλήτρια του Wimbledon (στα διπλά) αρνήθηκε τον ισχυρισμό για σεξουαλική επίθεση εις βάρος της, απέρριψε τις υποθέσεις για κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι απολύτως ελεύθερη.

«Γιατί να με παρακολουθεί κάποιος; Πάντα ήμουν ελεύθερη», είπε στην Κινέζα δημοσιογράφο η Πενγκ. Ερωτηθείς για το email που έστειλε στην WTA, η Πενγκ ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο email γράφτηκε από την ίδια.


Όσο για τη σεξουαλική επίθεση η Πενγκ τόνισε:
«Νομίζω ότι μου κάνετε αρκετές ερωτήσεις. Πρώτον θέλω να τονίσω ένα σημείο το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Δε είπα, ούτε έγραψα ποτέ ότι υπέστη σεξουαλική επίθεση. Αυτό είναι κάτι που θέλω να ξεκαθαρίσω.

Όσον αφορά την ανάρτησή μου στο weibo, αφορά αποκλειστικά την προσωπική μου ζωή και νομίζω ότι όλοι έχουν παρεξηγήσει για το τι συνέβη. Όλες αυτές οι στρεβλωμένες ερμηνείες απλά δεν είναι αληθινές.

Σχετικά με την άλλη ερώτησή σας για το email στην WTA. Το email γράφτηκε από μένα στα κινέζικα. Η αγγλική έκδοση είναι μετάφραση, γιατί δεν έχω τη γλωσσική ικανότητα να μεταφράσω από κινέζικα στα αγγλικά. Ήταν μετάφραση, αλλά το νόημα ήταν το ίδιο με αυτό που είχε γράψει εγώ στην WTA».


Αφού επιβεβαίωσε ότι το email συντάχθηκε με τη δική της θέληση, η Πενγκ στη συνέχεια αποκάλυψε ότι δεν θα έφευγε από την Κίνα σύντομα.

«Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης με τον covid-19 μπορώ να πω ότι είναι πιο ασφαλές να βρίσκομαι στη χώρα μου. Δεν πρόκειται να πάω στο εξωτερικό χωρίς λόγο αυτή τη στιγμή. Όπως φυσικά αν δεν υπήρχε πανδημία θα πήγαινα για να παρακολουθήσω κάποια σημαντικά τουρνουά, αλλά δεν θα πάω για να αποδείξω κάτι».


Στην τελευταία ερώτηση που αφορούσε στο αν μπορεί και είναι σε θέση να συναντηθεί με φίλους της, η Πενγκ τη διέκοψε λέγοντας : «Νομίζω ότι θα απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση άλλη φορά. Σας ευχαριστώ όλους για την ανησυχία σας».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0