Τένις

Τσιτσιπάς - Σάκκαρη: Τα «χρυσά» Ελληνόπουλα που φούσκωσαν το πορτοφόλι τους και στοχεύουν στην κορυφή του τένις! (video)

Τσιτσιπάς - Σάκκαρη: Τα «χρυσά» Ελληνόπουλα που φούσκωσαν το πορτοφόλι τους και στοχεύουν στην κορυφή του τένις! (video)

Η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους για το 2021 και το BN Sports κάνει μια αναδρομή στη φετινή τους πορεία αλλά και μια «βουτιά» στην τσέπη τους.

Τα «χρυσά παιδιά» του ελληνικού τένις, Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς, συνεχίζουν να μας «μαγεύουν» προσθέτοντας κάθε χρόνο νέες επιτυχίες στο βιογραφικό τους! Το νεαρό της ηλικίας τους, η σκληρή δουλειά και το ταλέντο τους αποδεικνύουν περίτρανα ότι το μέλλον είναι μπροστά τους και μπορεί να απολαμβάνουν ήδη το «πρώτη Ελληνίδα τενίστρια» και «πρώτος Έλληνας τενίστας» που φτάνουν σε τελικό, ημιτελικό κ.λπ. όμως όλα δείχνουν πως θα πρέπει να το συνηθίσουν γιατί έχουν να γράψουν ιστορία!

Οι καλύτερες στιγμές τους

Στις 18 Απριλίου του 2021 ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 σετ (6-3, 6-3) τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Μόντε Κάρλο κι έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που κατακτά τίτλο Masters!


Ένα μήνα μετά, στις 23 Μάϊου επικράτησε του Βρετανού Κάμερον Νόρι με 6-3, 6-3 μέσα σε 69 λεπτά και κατέκτησε το τρόπαιο στο χωμάτινο τουρνουά της Λυών επιβεβαιώνοντας το τίτλο του φαβορί.

Στις 11 Ιουνίου του 2021 νίκησε στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Roland Garros τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και έγινε ο πρώτος Έλληνας που φτάνει σε τελικό Grand Slam. Δύο μέρες μετά σ’ έναν αδιανόητο τελικό έχασε με 3–2 σετ (6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4) από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

E2Kf-arXMAY1M5p.jpg

Το 2021 η Μαρία Σάκκαρη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που έφτασε στα ημιτελικά του Roland Garros, ενώ συμμετείχε για πρώτη φορά στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 στο Τόκιο στο ατομικό γυναικών, όπου αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο, στην φάση των 16, και στο μικτό διπλό, μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά, όπου έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά.

E7ZRCRvVcAUNVHw.jpg

Τον Σεπτέμβριο του 2021 απέκλεισε με 6-4, 6-4 την Καρολίνα Πλίσκοβα κι έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open. Μια πρόκριση που την έφερε στο Νο 13 της Παγκόσμιας Κατάταξης, «σπάζοντας» το ρεκόρ (Νο14) της Λένας Δανιηλίδου.

Μετά από εννέα συνεχόμενους χαμένους ημιτελικούς, η 26χρονη Ελληνίδα πέτυχε μία πολύ σπουδαία νίκη απέναντι στο Νο1 του ταμπλό, Ίγκα Σβιόντεκ, και προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα της σε τελικό του WTA στο Ostrava Open.

Όμως η Σάκκαρη δεν μπόρεσε να κατακτήσει τον 2ο τίτλο της στο Tour καθώς ηττήθηκε στον τελικό του τουρνουά από την εκπληκτική Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ με 2-0 σετ (2-6, 5-7).

Ranking

Ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για το 2021, όντας στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ είχε βρεθεί και στην τρίτη θέση. Ο 23χρονος πρωταθλητής τη φετινή χρονιά είχε 55 νίκες και 18 ήττες.

Η Σάκκαρη στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021 «σκαρφάλωσε» στο No10 της Παγκόσμιας Κατάταξης, χάρη στην πορεία της έως τον τελικό του Ostrava Open. Έγινε έτσι η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που μπαίνει στο Top 10 της WTA.

Επιβραβεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την καλύτερη σεζόν της καριέρας της, με το φινάλε να τη βρίσκει όχι απλά μέσα στην πρώτη 10άδα, αλλά και στο Νο6 του κόσμου. Ένα δίκαιο πλασάρισμα για την Ελληνίδα τενίστρια, η οποία τους τελευταίους δύο μήνες έζησε-και χάρισε-ανεπανάληπτες στιγμές έχοντας πετύχει φέτος 38 νίκες και 20 ήττες.

Money makes the world go round

Ο Τσιτσιπάς για το 2021 βρίσκεται στην τέταρτη θέση των εσόδων από prize money, δηλαδή από τα χρήματα που μάζεψε από νίκες και επιτυχίες και στην τσέπη του μπήκαν 3.1 εκατομμύρια ευρώ!

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Τσιτσιπάς χάρη στις επιτυχίες του 2021 ξεπέρασε τα 14 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα καριέρας, φιγουράρει στην 36η θέση όλων των εποχών στην ιστορία της ATP ενώ η καλύτερη του σεζόν παραμένει το 2019 όπου συγκέντρωσε 5.9 εκατομμύρια ευρώ. 

H Σάκκαρη από την πλευρά της είδε τον τραπεζικό της λογαριασμό να αυξάνεται κατά 1.802.456 ευρώ, ενώ μέχρι στιγμής τα έσοδα καριέρας της αγγίζουν τα 4.946.221 ευρώ!

Στα παραπάνω έσοδα φυσικά, δεν υπολογίζονται τα κέρδη τους από χορηγίες και διαφημίσεις!

Ευτυχία Γιαπουτζή

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0