Τένις

Η Διεθνής Αμνηστία για Πενγκ Σουάι: «Η ΔΟΕ μπαίνει σε επικίνδυνα νερά»

Η Διεθνής Αμνηστία για Πενγκ Σουάι: «Η ΔΟΕ μπαίνει σε επικίνδυνα νερά»
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) «μπαίνει σε επικίνδυνα νερά» πραγματοποιώντας επικοινωνία με την Πενγκ Σουάι, που είχε σκοπό να παράσχει διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια της Κινέζας αθλήτριας του τένις, όπως δήλωσε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.
Σχετικά Άρθρα

Η Πενγκ Σουάι, πρώην Νο 1 του διπλού στον κόσμο, είχε χθες μια βιντεοκλήση με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, και του είπε ότι ήταν ασφαλής και καλά, μετά την αυξανόμενη ανησυχία που εκφράζουν οι δυτικές κυβερνήσεις και η παγκόσμια κοινότητα του τένις, για την κατάστασή της.

Η 35χρονη δεν είχε εμφανιστεί για σχεδόν τρεις εβδομάδες από τότε που ισχυρίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ζανγκ Γκαολί την είχε εξαναγκάσει να συνάψουν σεξουαλική σχέση. Η ανάρτηση της Πεγκ Σουάι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαγράφηκε γρήγορα.

«Η ΔΟΕ μπαίνει σε επικίνδυνα νερά. Θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί για να μην συμμετάσχουν σε τυχόν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο ερευνητής της Αμνηστίας για την Κίνα, Αλκάν Ακάντ.
«Στο παρελθόν έχουμε δει διάφορες παρόμοιες περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να πουν αυτό που τους είχαν πει», είπε.

Ο Ακάντ είπε ότι η βιντεοκλήση ήταν ελάχιστα πειστική και έκανε ελάχιστα για να μετριάσει τους φόβους για την ευημερία της παίκτριας.

«Η κινεζική κυβέρνηση έχει ιστορικό, ειδικά τα κρατικά μέσα ενημέρωσης να κατασκευάζουν δηλώσεις ή να κάνουν τους ανθρώπους να δίνουν αναγκαστικές συνεντεύξεις, λίγο μετά την εξαφάνιση ανθρώπων», είπε ο Ακάντ, ο οποίος κάλεσε την κινεζική κυβέρνηση να ερευνήσει τους ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση και να διασφαλίσει ότι υπάρχει  μια πλατφόρμα για να εκφράζονται όλοι ελεύθερα και χωρίς αρνητικές συνέπειες.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0