Τένις

WTA Finals: «Φωτιά» η Σάκκαρη στην πρεμιέρα της! (video)

WTA Finals: «Φωτιά» η Σάκκαρη στην πρεμιέρα της! (video)

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε ονειρική πρεμιέρα στα WTA Finals της κερδίζοντας με straight sets τη Νο9 τενίστρια του κόσμου και πρωταθλήτρια του Roland Garros 2020, Ίγκα Σφιόντεκ.

Η 26χρονη Ελληνίδα βρέθηκε σε καταπληκτική ημέρα πίσω από το σερβίς της, δεν δέχθηκε καν break από την Πολωνή αντίπαλό της και μετά από μια ώρα και 26 λεπτά αγώνα, επικράτησε με 6-2, 6-4.

Με αυτή τη νίκη, έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για πρόκριση στην ημιτελική φάση των τελικών της WTA, ενώ πανηγύρισε την παρθενική νίκη της καριέρας της στη διοργάνωση, στην πρώτη της παρουσία.

Η Μαρία έκανε έτσι και το 3/3 κόντρα στη Σφιόντεκ, την οποία έχει κερδίσει όσες φορές την έχει αντιμετωπίσει στο Tour, χωρίς μάλιστα να έχει χάσει set (6-0 σε κερδισμένα sets).

 


Το απίθανο ματς που έκανε η Σάκκαρη πίσω από το σερβίς της, αποτυπώνεται μόνο από το ποσοστό επιτυχίας της πίσω από το 1ο σερβίς. Εκεί, κέρδισε 26/27(!) πόντους και δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στη Σφιόντεκ.

Συνολικά κέρδισε 37/48 πόντους πίσω από το σερβίς της και έσωσε τα δυο break points της Πολωνής.

Η Σφιόντεκ κέρδισε 34/60 πόντους πίσω από το σερβίς της, δέχθηκε τρία breaks από την 26χρονη Ελληνίδα (3/8 break points) και δεν κατάφερε να δυσκολέψει σχεδόν καθόλου στον αγώνα, τη Ελληνίδα κορυφαία τενίστρια.




www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0