Τένις

Φέντερερ – Ναδάλ: Το πιθανό comeback τους στα νταμπλ και οι σκέψεις του Ελβετού για τον διάδοχό τους!

Φέντερερ – Ναδάλ: Το πιθανό comeback τους στα νταμπλ και οι σκέψεις του Ελβετού για τον διάδοχό τους!

Οι κορυφαίοι τενίστες τάραξαν τα νερά με σχόλια περί πιθανής τους επανένωσης στο Laver Cup 2022, ενώ ο Ελβετός μίλησε και για την άποψή του πως κάποιος… μικρός θα ξεπεράσει το «Big Three».

Σχετικά Άρθρα

Οι φίλοι του τένις έχουν ξετρελαθεί με την προοπτική να δουν τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ να ενώνουν τις δυνάμεις τους για ακόμη μία φορά, η οποία βέβαια πολύ πιθανόν να είναι η τελευταία…

Οι δύο θρύλοι του αθλήματος έχουν ξεπεράσει κάθε ρεκόρ, όσον αφορά το ανδρικό tour, έχοντας ο καθένας από 20 τίτλους Grand Slam. Προς το παρόν βέβαια η χρονιά τους δεν έχει κυλήσει με τον ιδανικότερο τρόπο αφού και οι δύο τους έχουν βγει νοκ άουτ λόγω τραυματισμών, με αποτέλεσμα να ην συμμετέχουν στον θρίαμβο της Team Europe απέναντι στην Team World στο Laver Cup και στα courts της Βοστόνης.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την επική τους παρουσία στο τουρνουά πίσω στο 2017. Συγκεκριμένα οι κορυφαίοι τενίστες συνδυάστηκαν ιδανικά στη δεύτερη μέρα του Laver Cup και επικράτησαν 2-1 σετ των Κουέρι και Σοκ, δίνοντας τη νίκη στην ευρωπαϊκή ομάδα.

Δεδομένων αυτών των συνθηκών, ο Ράφα θέλησε να βάλει λίγο… λάδι στη φωτιά! Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram συνεχάρη την Team Europe για την επιτυχία της και έκανε μια δελεαστική πρόταση στον Ρότζερ, λέγοντάς του να συμμετάσχουν την επόμενη χρονιά μαζί στο διπλό!

Ο 40χρονος με τη σειρά του αποδέχτηκε την πρόκληση απαντώντας πως «Η επαναφορά του παλιού Fedal (Φέντερερ – Ναδάλ) στο Λονδίνο θα ήταν καταπληκτική», με τον φίλαθλο κόσμο να τρελαίνεται!

federer-nadal_252863_119864.jpg

Φέντερερ και Ναδάλ χέρι – χέρι με τους τραυματισμούς

Μιλώντας στο Laver Cup, ο Φέντερερ αποκάλυψε ότι απέχει ακόμα «λίγους μήνες» από την επιστροφή στα courts του ATP, καθιστώντας πολύ απίθανο να είναι έτοιμος εγκαίρως για το Australian Open τον Ιανουάριο. Ο 40χρονος υπεβλήθη σε δύο επεμβάσεις στο γόνατο το 2020 που τον κράτησαν εκτός αγωνιστικής δράσης για περισσότερο από ένα χρόνο.

Επέστρεψε στη δράση τον Μάρτιο, αλλά τραυματίστηκε ξανά στο ίδιο σημείο και είπε ότι χρειαζόταν άλλο ένα χειρουργείο προκειμένου να συνεχίσει τις εμφανίσεις του. «Πρέπει πρώτα να περπατήσω ξανά σωστά, να τρέξω σωστά και μετά να επιστρέψω στα γήπεδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για τον Ναδάλ, δεν έχει αγωνιστεί από τότε που έχασε στον δεύτερο γύρο στην Ουάσινγκτον στις αρχές Αυγούστου. Ο 35χρονος δεν έλαβε μέρος στο Wimbledon και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μετά από τραυματισμό στο πόδι στον τελικό Roland Garros με τον Νόβακ Τζόκοβιτς τον περασμένο Ιούνιο.

Στη συνέχεια τραυμάτισε ξανά το πόδι του και αναγκάστηκε να χάσει το US Open, πριν καν αποφασίσει να καθίσει έξω για το υπόλοιπο της σεζόν προκειμένου να αναρρώσει σωστά. Οι οπαδοί βέβαια ευελπιστούν ελπίζουν ότι ο Ισπανός θα επιστρέψει στη δράση για το Australian Open. «Είμαι αποφασισμένος να κάνω ό, τι χρειάζεται για να συνεχίσω να αγωνίζομαι για αυτά που έχω κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο ίδιος.

hi-res-0901d3b4d150f6d72719894b0c9fcad9_crop_north.jpg

Η σκέψη του Φέντερερ πως ένας νέος παίκτης θα ξεπεράσει το «Big Three»

Με τους τρεις παίκτες (Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Φέντερερ), ιδιαίτερα τον Φέντερερ, να πλησιάζουν τα τελευταία στάδια της καριέρας τους στο τένις, το ερώτημα παραμένει για το ποιος θα γίνει ο επόμενος κυρίαρχος στο ανδρικό παιχνίδι.

Ο Ντόμινικ Τιμ έχει φτάσει στον τελικό κάθε Grand Slam, εκτός από το Wimbledon, ενώ ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ κέρδισε πρόσφατα το US Open με μια εντυπωσιακή νίκη επί του Τζόκοβιτς για να του αρνηθεί το Calendar Grand Slam. Παράλληλα ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κέρδισε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, ενώ η εκρηκτική άνοδος του Στέφανου Τσιτσιπά είναι επίσης άκρως… απειλητική για τους «μεγάλους».

Για αυτούς τους λόγους και πολλούς ακόμη, ο Ελβετός είναι πεπεισμένος ότι ένας «νέος, απίστευτος παίκτης» θα έρθει και θα σπάσει το εξαιρετικά εντυπωσιακά ρεκόρ Slam της τριάδας. Επίσης πιστεύει ότι το τένις πρέπει να κάνει περισσότερα για να βελτιώσει τη σχέση μεταξύ των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των παικτών, για να προστατευτεί η ψυχική υγεία των αθλητών που αγωνίζονται επί του παρόντος στα ανδρικά και γυναικεία courts.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0