Τένις

Ostrava Open: «Λύγισε» η Σάκκαρη κόντρα στην Κονταβέιτ! (video)

Ostrava Open: «Λύγισε» η Σάκκαρη κόντρα στην Κονταβέιτ! (video)
Η Εσθονή και Νο30 του κόσμου, Ανέτ Κόνταβεϊτ λύγισε την Μαρία Σάκκαρη στον τελικό της Οστράβα επικρατώντας με 6-2, 7-5 μετά από 95 λεπτά φτάνοντας στον 3ο τίτλο της καριέρας της.

Δεν τα κατάφερε η Μαρία Σάκκαρη κόντρα στην Ανέτ Κονταβέιτ, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 (2-6, 5-7). Η Εσθονή ήταν καλύτερη στο πρώτο σετ, με την Ελληνίδα τενίστρια να παλεύει για το δεύτερο όμως να λυγίζει λίγο πριν το τέλος. Η Κόνταβεϊτ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της φέτος, ολοκληρώνοντας τον τελικό με 26 winners, 76% κερδισμένους πόντους στο πρώτο service, αλλά και 69% στο 2ο, ωστόσο το πιο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι η Εσθονή ήταν πραγματικά παντού στο κορτ, υψώνοντας ένα τοίχος μπροστά από την Σάκκαρη.


1ο σετ

Τέσσερα σερβίς όλα στο forehand της Μαρίας ήταν η επιλογή της Κονταβέιτ στο πρώτο service game της, ενώ στο δεύτερο η Σάκκαρη έδειξε ότι και σήμερα το σερβίς της είναι σε εξαιρετική κατάσταση παίρνοντας δύο άσους. Την ίδια ώρα όμως η Ελληνίδα στους πόντους κράτησε πάνω από δύο χτυπήματα δείχνοντας ότι θέλει να πιέσει κάνοντας λάθη.

Η Κονταβέιτ προσπάθησε να πιέσει την Σάκκαρη και να τελειώσει γρήγορα τους πόντους δείχνοντας στην αρχή του αγώνα πως δε ήθελε να μπει σε μεγάλα ράλι. Αυτό ήταν ένα ρίσκο που βγήκε στην αθλήτρια από την Εσθονία.

Η Σάκκαρη ουσιαστικά δεν βρήκε σχεδόν κανένα πρώτο σερβίς σε αυτό το game και η Εσθονή το εκμεταλλεύτηκε φτάνοντας στο πρώτο break στο ματς.

Η Κονταβέιτ έκανε το 4-1, έχοντας το μομέντουμ υπέρ της. Η Σάκκαρη σέρβιρε εξαιρετικά στο έκτο game, ωστόσο παραλίγο να χάσει ένα δικό της game. Η Ελληνίδα τενίστρια κατέκτησε το δεύτερο της game με το πρώτο πλεονέκτημα, ωστόσο έπρεπε να κάνει break για να πάρει το σετ.

Η Κονταβέιτ κατέκτησε το πέμπτο game, χωρίς να δεχθεί πόντο, έκανε και δεύτερο break στο σερβίς της Σάκκαρη και κατέκτησε το πρώτο σετ. Η Εσθονή ήταν ανώτερη από τη Σάκκαρη και με εξαίρεση τις υποδοχές στο δυνατό σερβίς της Μαρίας, έπαιξε πολύ καλό τένις και δίκαια πήρε το πρώτο σετ.


2ο σετ

Η Σάκκαρη μπήκε δυνατά στο δεύτερο σετ και είχε ένα "αποτυχημένο" break point, ωστόσο η Κονταβέιτ στο δεύτερο της πλεονέκτημα κατέκτησε το πρώτο game, με τις δύο τενίστριες να προσφέρουν κάποια όμορφα ράλι.

Η Ελληνίδα έπαιξε πολύ καλά και ισοφάρισε σε 1-1. Στο τρίτο game η Εσθονή έπαιξε καλύτερα, με την Κονταβέιτ να εκμαιεύει κάποια άσχημα χτυπήματα της Μαρίας Σάκκαρη.

Η Μαρία αν και παρακινδύνεψε στο τέλος κράτησε το σερβίς της, έκανε το 3-2 και πάλι χωρίς να δυσκολευτεί. Η Ελληνίδα πήρε το έκτο game και έκανε το 3-3, χωρίς να δεχθεί πόντο και παρότι έπαιξε καλά στο έβδομο game, ένα εξαιρετικό forehand και ένα winner της Κονταβέιτ της στέρησαν το break.

Το όγδοο game ήταν πολύ αμφίρροπο, καθώς οι δύο αθλήτριες είχαν όμορφα χτυπήματα και ράλι αντίστοιχα. Η Σάκκαρη ωστόσο στο τέλος κράτησε το σεβίς της και έκανε το 4-4 στο δεύτερο πλεονέκτημα. Η Κονταβέιτ έκανε το 5-4 και φτάνοντας ένα ακόμα βήμα από την κατάκτηση του δεύτερου σετ.

Η Σάκκαρη μπήκε δυνατά στο ενδέκατο game (0-30), ωστόσο η Κονταβέιτ επέστρεψε (40-40) και με το πρώτο πλεονέκτημα έκανε το 6-5. Η Κονταβέιτ έκανε το 7-5 με love game και κατέκτησε το Ostrava Open. H Σάκκαρη το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στην πολύ καλύτερη Εσθονή.


Τα στιγμιότυπα του αγώνα



Ευτυχία Γιαπουτζή

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0