Τένις

Ostrava Open: Με φόρα στον τελικό η σούπερ Σάκκαρη! (video)

Ostrava Open: Με φόρα στον τελικό η σούπερ Σάκκαρη! (video)

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε 2-0 σετ της Ίγκα Σφιόντεκ, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή της στον τελικό του Ostrava Open για πρώτη φορά έπειτα από 9 σερί χαμένους ημιτελικούς!

Για πρώτη φορά έπειτα από 9 σερί χαμένους ημιτελικούς (5 τη φετινή σεζόν) η Μαρία Σάκκαρη επιστρέφει σε τελικό WTA έπειτα από περίπου 2 χρόνια! Η Ελληνίδα επικράτησε 2-0 σετ (6-4, 7-5) της Ίγκα Σφιόντεκ και εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό της Κυριακής (26/9).

Η Σάκκαρη ξεκίνησε πολύ καλά βρίσκοντας γρήγορα break (1-0), ενώ στη συνέχεια υπερασπίστηκε το σερβίς της για 2-0. Η Σβιόντεκ μείωσε σε 2-1, αλλά με άλλους δύο άσσους η Μαρία έφτασε στο 3-1.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου σετ είχε για σύμμαχο το σερβίς της το οποίο την έφερε στο 6-4, ενώ συνολικά είχε 5-2 άσους, 13 winners και 11 αβίαστα λάθη.

Στο δεύτερο σετ η Πολωνή έκανε το 1-0 με love service game και στη συνέχεια είχε και διπλό break point, αλλά η Ελληνίδα τα έσβησε και τα δύο και ισοφάρισε το 1-1. Έπειτα η Σάκκαρη δυσκολεύτηκε αλλά έφερε ξανά την ισορροπία στο ματς, σημειώνοντας το 2-2, ενώ με break βγήκε μπροστά με 3-2!

Η Σβιόντεκ κατάφερε να πάρει το break πίσω για να ισοφαρίσει σε 4-4 και να προηγηθεί με 5-4. Έπειτα η Σάκαρη, όμως, έκανε το 5-5 και, ύστερα από 3 break points, το 6-5. Τέλος το σερβίς της έλυσε ξανά τα χέρια, οδηγώντας την στο 7-5, την κατάκτηση του ματς και το εισιτήριο του τελικού!

Η Μαρία τώρα θα περιμένει την εξέλιξη του άλλου ημιτελικού της Πέτρα Κβίτοβα κόντρα στην Ανέτ Κόνταβεϊτ για να δει αν θα είναι από σήμερα στο Top 10 της κατάταξης, κάτι που θα συμβεί σε περίπτωση ήττας της Τσέχας ή θα περιμένει τον τελικό όπου θα χρειάζεται τη νίκη για να σκαρφαλώσει στο Νο10 του κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα της.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0