Τένις

Μεντβέντεφ σε Τζόκοβιτς: «Είσαι ο μεγαλύτερος παίκτης της ιστορίας»

Μεντβέντεφ σε Τζόκοβιτς: «Είσαι ο μεγαλύτερος παίκτης της ιστορίας»

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Νόβακ Τζόκοβιτς έπειτα από τον θρίαμβό του στον τελικό του US Open.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κατέκτησε το US Open, καθώς μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, επικράτησε του Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-0 σετ (6-4, 6-4, 6-4). Ο Ρώσος έπειτα από τη λήξη της αναμέτρησης προχώρησε σε αποθεωτικές δηλώσεις για τον αντίπαλό του.

«Λυπάμαι για εσάς τους φιλάθλους και για εσένα, Νόβακ, ξέραμε τι μπορούσες να επιτύχεις. Όταν βλέπουμε τι έχεις πετύχει στην καριέρα σου... Μπορώ να το πω τώρα, αλλά για εμένα είσαι ο μεγαλύτερος παίκτης της ιστορίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νόλε, μάλιστα, έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνος στην κορυφή του σχετικού πίνακα, όπου «συγκατοικεί» με τον Ράφαελ Ναδάλ και τον Ρότζερ Φέντερερ, με 20 τρόπαια έκαστος. «Εάν υπάρχει κάποιος που αξίζει να είναι εκεί τώρα, είσαι εσύ Ντανίλ», επεσήμανε από την πλευρά του ο Σέρβος, ο οποίος απέτυχε να κατακτήσει την ίδια χρονιά και τα τέσσερα Grand Slams.

Κατά συνέπεια, ο Ροντ Λέϊβερ, παραμένει ο τελευταίος που το πέτυχε το 1968, για δεύτερη φορά (σ.σ. είχε προηγηθεί το 1962), μετά τον Αμερικανό πρωτοπόρο, Ντον Μπατζ το 1938. Όσον αφορά στις γυναίκες, τα έχουν καταφέρει, οι Στέφι Γκραφ (1988), Μάργκαρετ Κουρτ (1970) και Μορίν Κόνολι (1953).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0