Τένις

Έχασε την πρόκριση μέσα από τα χέρια του ο Τσιτσιπάς - Τελικός Ζβέρεφ-Ρούμπλεφ! (video)

Έχασε την πρόκριση μέσα από τα χέρια του ο Τσιτσιπάς - Τελικός Ζβέρεφ-Ρούμπλεφ! (video)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ ρίχτηκαν στην “μάχη” του ημιτελικού του Σινσινάτι Όπεν με τον Γερμανό τενίστα να παίρνει την πρόκριση για τον τελικό. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ρούμπλεφ που νίκησε με ανατροπή το Νο1 του ταμπλό και Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανίλ Μεντβέντεφ με 2-1 σετ.
Σχετικά Άρθρα

Σ’ ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, Στέφανος Τσιτσιπάς και Αλεξάντερ Ζβέρεφ, τα έδωσαν όλα για την πρόκριση στον τελικό του ΣινσινάτιΌπεν παίζοντας με ψυχή και ξεπερνώντας τα όρια και τις αντοχές τους. Μετά από 2 ώρες και 47 λεπτά, ο Γερμανός τενίστας και "χρυσός" Ολυμπιονίκης στο Τόκιο κατάφερε να νικήσει τον Στέφανο με 2-1 (6-4, 3-6, 7-6). 

Ήταν η 9η αναμέτρηση των δύο, με τον Ζβέρεφ να μειώνει απόψε (22/8) σε 6-3. Η προηγούμενη μονομαχία τους ήταν στον ημιτελικό του RolandGarros όπου ο Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει με 3-2 σετ για να φτάσει στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε grandslam.

Ο Στέφανος, Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν εκπληκτικός και έφτασε πολύ κοντά στην πρόκριση, όμως ο Ζβέρεφ, Νο5, με τεράστια ψυχικά αποθέματα, εκεί που όλα έμοιαζαν χαμένα, επέστρεψε και δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Τσιτσιπά που έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο απέναντι στον Ρούμπλεφ


Η εξέλιξη του αγώνα 

1ο σετ 

Ο Στέφανος κέρδισε στο στρίψιμο του νομίσματος με αποτέλεσμα να ξεκινήσει πρώτος το σερβίς.

Ο Έλληνας τενίστας πήρε το πρώτο game και κράτησε το σερβίς του. Για να το κάνει όμως χρειάστηκε να πάρει και δεύτερο πλεονέκτημα κόντρα στον Ζβέρεφ. Στη συνέχεια ο Γερμανός έκανε εύκολα το 1-1πετυχαίνοντας και τον πρώτο άσο του αγώνα. Έπειτα από 11 λεπτά παιχνιδιού, οι δύο αθλητές διατήρησαν με άνεση το σερβίς τους. Με τον Τσιτσιπά να προηγείται με 2-1 στο πρώτο σετ.

Ο Ζβέρεφ διατήρησε το σερβίς του κάνοντας το 2-2, πετυχαίνοντας τον τρίτο του άσσο στο παιχνίδιόσους είχε και ο Τσιτσιπάς. Ο Γερμανός τενίστας εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη του Στέφανου και με εντυπωσιακές φάσεις με το backhand του,έκανε το break και πήρε το προβάδισμα για την κατάκτηση του πρώτου σετ. Ο Ζβέρεφ είχε το μομέντουμ με το μέρος του, σέρβιρε εντυπωσιακά στο έκτο game και χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα έκανε το 4-2.  

Ωστόσο ο Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός έκανε το καλύτερο του game στο παιχνίδι μέχρι εκείνη τη στιγμή και μείωσε σε 4-3, χωρίς μάλιστα να δεχτεί πόντο. Ο Ζβέρεφ δυσκολεύτηκε πολύ στο να υποδεχτεί τα σερβίς του Έλληνα τενίσταΣτο όγδοο game όμως, έχασε μια καλή ευκαιρία να κάνει το break, με τον Ζβέρεφ να κάνει εύκολα το 5-3 και να φτάνει ένα game, μακριά από την κατάκτηση του πρώτου σετ. 

Στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 5-4 σημειώνοντας δύο άσσους. Ο Ζβέρεφ στον πρώτο του πόντο έδειξε για μια ακόμα φορά την ικανότητά του να σημειώνει πόντους με το backhand στην ευθείακατάφερε να σπάσει το πλεονέκτημα του Στέφανου την πρώτη φορά, ωστόσο δεν τα κατάφερε τη δεύτερη.

Δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο Ζβέρεφ κατέκτησε το δέκατο game και έκανε το 1-0, κλείνοντας μάλιστα το game με άσσο, τον έκτο του στο παιχνίδι, ύστερα από 42 λεπτά παιχνιδιού.


2ο σετ 

Ο Ζβέρεφ συνέχισε στο δεύτερο σετ, όπως σταμάτησε το πρώτο. Αν και ο Τσιτσιπάς μπήκε φουριόζος, ο Γερμανός απάντησε εξαιρετικά στα χτυπήματα του και έκανε το break στο πρώτο game. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα από τα πιο χρονοβόρα games του παιχνιδιού, ο Τσιτσιπάς έφτασε μια ανάσα από το να κάνει το break και να ισοφαρίσει σε 1-1. Ο Ζβέρεφ όμως έσπασε τρία break points του Έλληνα τενίστα και στη συνέχεια κατέκτησε το game, κάνοντας το 2-0. 

Ο Στέφανος έκανε το 2-1αν και έκανε κάποια αβίαστα λάθη στην αρχή του game. Έπειτα με ένα εξαιρετικό backhand, ανάγκασε σε λάθος τον Ζβέρεφ, κάνοντας το 40 -30 και στη συνέχεια κατέκτησε το game, φέρνοντας το ματς σε ισορροπία (2-2).

Ο Τσιτσιπάς πήρε τα πάνω του και έκανε το καθήκον του. Πήρε το πέμπτο game και έκανε το 3-2Ο 23χρονος στάθηκε αρκετά τυχερός στη συνέχεια, καθώς ο Ζβέρεφ έκανε μεγάλη λάθη σε εύκολες φάσεις. Έτσι ο Στέφανος "δέχθηκε το δώρο" και με ωραίο play στο wrong foot του Γερμανού στο τέλος, έκανε το break και το 4-2. 

Αν και ο Ζβέρεφ “φλέρταρε" με το break, ο Τσιτσιπάς έκανε την ανατροπή και κατέκτησε το πέμπτο διαδοχικό game του για το 5-2. Ο Γερμανός τενίστας πήρε το game, δίχως ο Στέφανος να σημειώσει κάποιον πόντο και σταμάτησε το εντυπωσιακό σερί του, ωστόσο ο νεαρός τενίστας κατέκτησε το έκτο game και κατ' επέκταση το δεύτερο σετ.  


3ο σετ


Ο Ζβέρεφ κατέκτησε το πρώτο game, αν και πέρασε από χίλια κύματα. Αρχικά έκανε το 40 - 0, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε, είχε και τη δυνατότητα να του κάνει το break, ωστόσο κατάφερε να το σπάσει και να κάνει το 1-0. Έπειτα ο Στέφανος έκανε το 1-1, με τον Γερμανό να σημειώνει μόλις έναν πόντο, χάρη στο διπλό λάθος του Έλληνα τενίστα στο σερβίς. Έπειτα έκανε το break, παίζοντας εξαιρετικά και διαβάζοντας το σερβίς του Ζβέρεφ, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει (2-1).  

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε δυναμικά και διατήρησε το σερβίς του, κάνοντας το 3-1 με εμφατικό τρόπο, ενώ αμέσως μετά έκανε το δεύτερο break (4-1), με τον Ζβέρεφ να δείχνει να τα έχει "χαμένα". Ο Γερμανός τενίστας μετά από έναν δύσκολο πόντο μείωσε σε 4-2, κάνοντας το break στο σερβίς του Τσιτσιπά.

Ο Ζβέρεφ δεν αισθανόταν καλά και ζήτησε τη βοήθεια του γιατρού του, ο οποίος έφτασε στο court, για να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες, με το παιχνίδι ωστόσο να συνεχίζεται κανονικά. 

Ο Ζβέρεφ κράτησε το σερβίς του μειώνοντας σε 4-3. Ο Γερμανός τενίστας προσπάθησε να το παλέψει μέχρι τέλους, ωστόσο παραπονέθηκε στον γιατρό του για κάποιες ζαλάδες και για τάση προς εμετό.

Ο Στέφανος επανήλθε κράτησε το σερβίς του και έκανε το 5-3, μια ανάσα από τον τελικό. Ο Ζβέρεφ έκανε το 5-4 παραμένοντας ζωντανός στο παιχνίδι, με τον Τσιτσιπά ωστόσο να κρατάει ακόμη την τύχη στα χέρια του. Ο Έλληνας τενίστας ήταν αρκετά παθητικός, με τον Ζβέρεφ να βγάζει κάποια παρακινδυνευμένα χτυπήματα που του βγήκανε και έκανε το δεύτερο break και το 5-5.

Ο Ζβέρεφ είχε πάρει το μομέντουμ, κατέκτησε το ενδέκατο game, πετυχαίνοντας δύο άσσους και απείχε ένα game από τη νίκη, με τον Τσιτσιπά να χρειάζεται να κατακτήσει το επόμενο game, στο οποίο σέρβιρε, για να οδηγήσει το παιχνίδι σε tie break.

Ο Τσιτσιπάς έκανε το 6-6, στο τρίτο πλεονέκτημα που απέκτησε στέλνοντας το παιχνίδι στο tie break, σε μια τρομερή προσπάθεια και από τους δύο.

Ο Στέφανος έφτασε μια ανάσα από τη νίκη, ωστόσο ο Ζβέρεφ επέστρεψε από την κόλαση και πήρε το παιχνίδι, στο tie  break του τρίτου σετ. Σε μια εντυπωσιακή προσπάθεια από τον Τσιτσιπά που έχασε την πρόκριση μέσα από τα χέρια του!



Ευτυχία Γιαπουτζή

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0