Τένις

Roland Garros: «Ιστορικός» ο Στέφανος Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στον τελικό!

Roland Garros: «Ιστορικός» ο Στέφανος Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στον τελικό!

Σπουδαία ήταν η εμφάνιση του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με τον Έλληνα τενίστα να προκρίνεται στον τελικό του Roland Garros, επικρατώντας με 3-2 σετ του μεγάλου αντιπάλου του.

Πρόκειται αναμφίβολα για δύο εξαιρετικούς τενίστες, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι στην ημιτελική φάση του Roland Garros, με φόντο την πρόκριση στον τελικό του Γαλλικού Όπεν.

Σε ένα ιδιαίτερα ποιοτικό παιχνίδι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καλύτερος, έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις του, μετά τη νίκη του επί του Μεντβέντεφ με 3-0, και κατάφερε να επικρατήσει και του Ζβέρεφ, επιβεβαιώνοντας την παράδοση που υπάρχει μεταξύ τους (6 νίκες πλέον ο Τσιτσιπάς, 2 ο Ζβέρεφ), με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος Έλληνας τενίστας που θα συμμετάσχει σε τελικό γκραν σλαμ.

Αναλυτικότερα, ο Στέφανος κατάφερε να θέσει εξαρχής τον εαυτό του σε πλεονεκτική θέση, προβαίνοντας σε μπρέικ από το δεύτερο game, με αποτέλεσμα να πάρει θέση οδηγού! Το προβάδισμά του αυτό διατήρησε σε ολόκληρο το πρώτο σετ, το οποίο ολοκλήρωσε με 6-3, αποδίδοντας εξαιρετικό τένις!

Το δεύτερο σετ κύλησε με παρόμοιο τρόπο, έληξε και πάλι υπέρ του Έλληνα τενίστα και του έδωσε την απαραίτητη σιγουριά των 2-0 σετ (6-3). Ο Ζβέρεφ με απανωτά λάθη ήταν ουσιαστικά εκείνος που έκανε πιο εύκολο το έργο του Τσιτσιπά στο τελευταίο game που ολοκληρώθηκε με τον Γερμανό να στέλνει το μπαλάκι έξω σε ανοιχτό γήπεδο στην διαγώνιο.


Η αντεπίθεση του Ζβέρεφ ήρθε, όταν έφερε στο 1-1 τα games του 3ου σετ , έχοντας χάσει προηγουμένως 7 σερί(!). Με πόντους από μπρεικ, αλλά και παίζοντας αρκετά κοντά στο φιλέ, κατάφερε να «κλέψει» το σετ με 6-4 από τον Στέφανο και να του δημιουργήσει άγχος πηγαίνοντας στο σερβίς του 4ου σετ.


Εκεί ο Ζβέρεφ διάβασε καλά τα σερβίς του αντιπάλου του, του προκάλεσε εκνευρισμό και κατάφερε να πάρει εύκολο προβάδισμα με 3-1 games. Η συνέχεια είχε εναλλαγές σε εντυπωσιακές κινήσεις και λάθη από τους δύο παίκτες, βρέθηκαν αρκετά κοντά, αλλά ο Γερμανός έκλεισε με ιδανικό τρόπο άλλο ένα σετ για το 2-2 στον αγώνα (6-4).

Το 5ο και τελευταίο σετ τελείωσε ακριβώς όπως ξεκίνησε…ιδανικά για τον Στέφανο! Με απόλυτη συγκέντρωση και διαγράφοντας τα 2 χαμένα σετ έφτασε στα 5-2 games, είχε 2 φορές πλεονέκτημα για να πάρει το παιχνίδι, αλλά προτίμησε έναν μαγικό άσσο για να «πετάξει» στην επόμενη και τελευταία φάση (6-3).

 

Τώρα απομένει το παιχνίδι ανάμεσα σε Ναδάλ και Τζόκοβιτς για να μάθει το ζευγάρι του στον τελικό της Κυριακής!

Σταυρούλα Μουστακάτου

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0