Τένις

Rafael Nadal: Ο Ισπανός θρύλος του Τένις απέκτησε το δικό του άγαλμα στο Roland Garros

Rafael Nadal: Ο Ισπανός θρύλος του Τένις απέκτησε το δικό του άγαλμα στο Roland Garros

Οι διοργανωτές του Grand Slam του Παρισιού, τίμησαν με ένα γλυπτό ύψους 3 μέτρων, τον 13 φορές νικητή του περίφημου τουρνουά.

Το φετινό Roland Garros βρίσκεται προ των πυλών, με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη να μπαίνουν στη μάχη των κορτ εντός των ημερών. Παρών θα φωνάξει φυσικά και ο βασιλιάς της χωμάτινης επιφάνειας, Ισπανός Rafael Nadal, ο οποίος έχει κατακτήσει 13 φορές το τουρνουά στο Παρίσι.

Ο Nadal δέχτηκε την Πέμπτη (27/05) μία ιδιαίτερη τιμή από τους διοργανωτές του Grand Slam στη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς παρουσιάστηκε το νέο άγαλμα που κοσμεί την κεντρική είσοδο των φίλων του αθλήματος, στις εγκαταστάσεις του Roland Garros, ενώ βρίσκεται δίπλα και στους Jardin des Mousquetaires. Απεικονίζει τον αριστερόχειρα θρύλο του αθλήματος, σε ένα από τα περίφημα forehand του.
NADAL1111.jpg
Δημιουργός είναι ο Ισπανός Jordi Diez Fernandez, γνωστό για την έμφαση που δίνει κυρίως στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Ο γλύπτης χρησιμοποίησε ατσάλι για την κατασκευή του αγάλματος, που φτάνει τα 3 μέτρα ύψος, σχεδόν τα 5 μέτρα πλάτος και έχει βάθος 2 μέτρων.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο ίδιος ο Nadal, ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Τένις, Gilles Moretton και ο διευθυντής του Roland Garros, Guy Forget.

Η προσπάθεια του Ισπανού σταρ στο φετινό τουρνουά, αρχίζει από εβδομάδα, με πρώτο εμπόδιο τον Αυστραλό Alexei Popyrin.

BN SPORTS

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0