Τένις

Madrid Open: «Σόκαρε» την Μπάρτι και πήρε το τρόπαιο η Σαμπαλένκα

Madrid Open: «Σόκαρε» την Μπάρτι και πήρε το τρόπαιο η Σαμπαλένκα

Μετά από ένα απίστευτο ματς, η Αρίνα Σαμπαλένκα επικράτησε της Άσλεϊ Μπάρτι με 2-1 σετ στον τελικό του Mutua Madrid Open.

Σχετικά Άρθρα

Η Λευκορωσίδα έβαλε «φρένο» στην Άσλεϊ Μπάρτι και κατέκτησε το Mutua Madrid Open, μετά από έναν εντυπωσιακό τελικό. Μάλιστα μετά από αυτή τη νίκη, η Σαμπαλένκα αναμένεται να βρεθεί στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς πριν από το τουρνουά στην Μαδρίτη βρισκόταν στην 7η θέση.

Απίστευτο πρώτο σετ και απάντηση από την Αμερικανίδα

Στο πρώτο σετ η Σαμπαλένκα «σκόρπισε» την Μπάρτι, η οποία δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα (!) game. Η 23χρονη κράτησε το σέρβις της και σημείωσε τρία break, κατακτώντας το πρώτο love set. Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης «ανασυντάχθηκε» στο δεύτερο σετ, παρά το αρχικό 2-0 της Σαμπαλένκα, ισοφαρίζοντας γρήγορα σε 2-2. Με νέο break στο 5ο game έκανε το 3-2 και τελικά πήρε 2ο σετ του αγώνα με 6-1, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Αμφίρροπο το τρίτο σετ και θρίαμβος Σαμπαλένκα

Η Μπάρτι έβαλε δύσκολα στην αντίπαλο της στο 3ο και τελευταίο σετ του αγώνα, καθώς έφτασε να προηγείται με 40-15 στο σέρβις της Λευκορωσίδας στο 2-1, ωστόσο εκείνη κατάφερε να κάνει το 2-2. Οι δύο τενίστριες διατήρησαν το σέρβις μέχρι το 4-4, με την Σαμπελένκα να κάνει στην συνέχεια ένα break με love και ξανά με love service game, παίρνοντας το τρίτο σετ και τη νίκη με 6-4.

Σταθερά σε ανοδική πορεία η Σαμπαλένκα

Με την κατάκτηση του Mutua Madrid Open, η 23χρονη έφτασε τους 10 τίτλους στην καριέρα της, ενώ αυτός ήταν ο 1ος σε χωμάτινη επιφάνεια. Παράλληλα ήταν ο 4ος σε τουρνουά WTA 1000, ενώ πλέον έχει ρεκόρ 10-5 σε τελικούς. Συνολικά προσθέτει στη συγκοιμιδή της 640 βαθμούς από την Μαδρίτη, ανεβαίνοντας έτσι από τη Δευτέρα στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0