Sports

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 1-1: Ισοφαρίστηκε ξανά σε «νεκρό» χρόνο ο Δικέφαλος και «πέταξε» δύο βαθμούς, όπως στην Κρήτη!

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 1-1: Ισοφαρίστηκε ξανά σε «νεκρό» χρόνο ο Δικέφαλος και «πέταξε» δύο βαθμούς, όπως στην Κρήτη!

Απίστευτα πράγματα βιώνει ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά της εκάστοτε αναμέτρησής του, με τον Μπελμόντ να σκοράρει σε «νεκρό» χρόνο στο 93΄, να διαμορφώνει το τελικό 1-1 και την ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου να βιώνει ό,τι και στην Κρήτη!

Πριν από δύο εβδομάδες, ο ΠΑΟΚ είχε μεταβεί στην Κρήτη, είχε το προβάδισμα έναντι του ΟΦΗ μέχρι και το φινάλε, ήλεγχε το ματς και ισοφαρίστηκε στην τελευταία φάση. Το ίδιο συνέβη και στη Λιβαδειά, με τους Θεσσαλονικείς να βιώνουν ξανά το ίδιο, χάρη στον Μπελμόντ, που ισοφάρισε με τρομερό σουτ στο 93΄και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Μέχρι τότε, ο ΠΑΟΚ φαινόταν πως θα επιστρέψει στις νίκες. Εν τέλει, η 7η αγωνιστική του επιφύλασσε ακόμη μία δυσάρεστη έκπληξη, με τον Λεβαδειακό να «κλέβει» τον ρυθμό, σε ένα ματς που δεν έφτασε κατά μέσο όρο, ούτε το 30% της κατοχής της μπάλας!

1ο Ημίχρονο

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Το πρώτο ημίχρονο αποτέλεσε πραγματικά μία σεμιναριακή επίδειξη ανασταλτικής λειτουργίας από πλευράς Λεβαδειακού, ο οποίος έδωσε την μπάλα στον ΠΑΟΚ, περίμενε στο δικό του μισό και έδειξε να καταφέρνει να «μπλοκάρει» τους Θεσσαλονικείς.

Αυτή γυρνούσαν απλώς την μπάλα, με την κατοχή τους να φτάνει μέχρι και στο 74%, αλλά από εκεί και πέρα, δεν παρήγαγαν ευκαιρίες, έχοντας μόλις μία καλή στιγμή, μέχρι και το σφύριγμα για την ανάπαυλα.

Αυτή έλαβε χώρα στο 44ο λεπτό, με τον Γκορντεζιάνι να πάει να βάλει ένα από τα γκολ της σεζόν με ψαλιδάκι, αλλά τον Μάρκοβιτς να απομακρύνει εντυπωσιακά.

 

2ο Ημίχρονο

Από εκεί και πέρα όμως, το ματς άλλαξε, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε πιο επιθετικός και «πόνταρε» στο γεγονός πως αν πιέσει περισσότερο, κάποια στιγμή θα δικαιωθεί για τη λογική του. Και το κατάφερε, αφού αρχικά είχε «σπαταλήσει» μία τεράστια ευκαιρία στο 48ο λεπτό, όταν ο Κούρτιτς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από πλεονεκτική θέση, έπειτα από σέντρα του Λύραντζη.

Ακολούθησε ακόμη μία σημαντική στιγμή στο 62ο λεπτό, όταν ο Λύραντζης δεν μπόρεσε να σκοράρει με το κεφάλι, καθώς ο Μπαναχάκ απομάκρυνε πάνω στην γραμμή, αλλά στην επόμενη περίπτωση, επιβεβαιώθηκε αυτό που λέμε… τρίτη και φαρμακερή.

Ο Μπίσεσβαρ έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Νάρεϊ, αυτός έμεινε όρθιος και σκόραρε, σημειώνοντας το 3ο του γκολ στην σεζόν και δείχνοντας τον δρόμο στην ομάδα του, για την επιστροφή στις νίκες.

Είναι αδιόρθωτος όμως ο Δικέφαλος του Βορρά που ισοφαρίστηκε στο 93΄ από τον Μπελμόντ, όντας σε «σοκ», έπειτα από το τρομερό σουτ του Γάλλου! Ακολούθησε μεγάλη ένταση και αποβολή του Ζίβκοβιτς, με το 1-1 να είναι και το τελικό σκορ της συνάντησης!

 

Ο MVP

Από τη στιγμή που αναφερόμαστε σε μία αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε με 1-1, ο σκόρερ του δεύτερου γκολ φαίνεται πως έχει σημαντικό ρόλο στο ματς. Και είναι ο Άντονι Μπελμόντ, που πέρασε ως αλλαγή στο 66’ και στέρησε από τον ΠΑΟΚ δύο βαθμούς!

Η Φάση του αγώνα

Σε αυτή την περίπτωση δεν θα βάλουμε και πάλι το γκολ, αλλά την τρομερή στιγμή του 44ου λεπτού. Ένα απίθανο ψαλιδάκι και μία φοβερή επέμβαση του Μάρκοβιτς, που στέρησε από το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό, ένα από τα γκολ της σεζόν.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Μεχία, Βινίσιους, Μουτίνιο, Σκβάρκα (56΄ Μπαναχάκ), Δούμτσος (56΄ Τσιριγώτης), Λιάγκας, Τόρο (68’ Μπελμόντε), Νίκας, Παναγιώτου, Τσάπρας

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κάργας, Τσαούσης (61’ Βιεϊρίνια), Ντάντας (61΄ Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (82’ Σβαμπ), Γκορντεζιάνι (61΄ Ολιβέιρα)

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0