Sports Βusiness

«Χρυσάφι» για τον νικητή, τόσα εξασφαλίζει η κάθε χώρα: Όλα τα ποσά του EURO 2024!

«Χρυσάφι» για τον νικητή, τόσα εξασφαλίζει η κάθε χώρα: Όλα τα ποσά του EURO 2024!
Γνωστά έγιναν τα ποσά που θα λάβει η κάθε χώρα στο EURO 2024. «Χρυσάφι» για την εθνική ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο. 
 

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του EURO 2024 έχει ξεκινήσει και ο οικονομικός «χάρτης», με τα έσοδα της κάθε χώρας, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. 

Τα χρήματα που θα λάβουν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα - ανάλογα με τα επιτεύγματά τους - έγιναν γνωστά, με την κάθε ομάδα που θα συμμετάσχει στη διοργάνωση να έχει εξασφαλισμένα τουλάχιστον 9.25 εκατ. ευρώ

Κι αυτό, διότι μονάχα η συμμετοχή... πληρώνεται με το εν λόγω ποσό, ενώ για κάθε νίκη, οι εθνικές ομάδες θα λαμβάνουν 1 εκατ. ευρώ, την ώρα που 500 χιλ. ευρώ θα βάζουν στα ταμεία τους, για κάθε ισόπαλο αποτέλεσμα. 

Ακολούθως, όσοι προκριθούν στους «16» θα εξασφαλίσουν 1.5 εκατ. ευρώ, η πρόκριση στα προημιτελικά θα ισούται με επιπλέον 2.5 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που οι τέσσερις χώρες που θα βρεθούν στα ημιτελικά, θα λάβουν από 4 εκατ. η κάθε μια. 

Τέλος, ο χαμένος του τελικού θα πάρει το γενναίο ποσό των 5 εκατ. ευρώ, ενώ ο μεγάλος νικητής θα λάβει 8 εκατ. ευρώ

Το σίγουρο είναι, ότι η εθνική ομάδα που θα σηκώσει το τρόπαιο στη Γερμανία, θα γεμίσει τα ταμεία της, με πάνω από 23 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, εάν συμπεριληφθούν μέσα σε αυτά τα χρήματα από τα θετικά αποτελέσματα (σ.σ. νίκες - ισοπαλίες). 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0