Sports Βusiness

Αλλαγή εποχής για τη Γουέστ Μπρομ: Πάει σε... χέρια Αμερικανών!

Αλλαγή εποχής για τη Γουέστ Μπρομ: Πάει σε... χέρια Αμερικανών!

Νέα εποχή ξεκινά και επίσημα στη Γουέστ Μπρομ. Πουλήθηκε ο σύλλογος, αποχωρεί ο Lai Guochuan, έρχονται πατέρας και γιος από την Αμερική, με στόχο να επιστρέψει η ομάδα στην Premier League μετά από μία τριετία. Στο 1/3 της τιμής που αγόρασε το club ο Κινέζος επιχειρηματίας πουλήθηκε η Γουέστ Μπρομ, θα καλύψουν τα χρέη οι νέοι ισχυροί άνδρες!

Και κάπως έτσι, μία νέα εποχή ξεκινάει στη Γουέστ Μπρομ. Όλα είναι έτοιμα και πλέον, όλα είναι επίσημα.

Το club έχει πουληθεί και με τη «βούλα», γεγονός που βάζει τέλος στα οκτώ χρόνιας προεδρίας του Lai Guochuan. Ο Κινέζος, τέως ισχυρός άνδρας της Γουέστ Μπρομ, είχε αγοράσει τον σύλλογο πριν από οκτώ χρόνια από τον Τζέρεμι Πις, σε ένα deal που φημολογείται πως «άγγιξε» τα 175 εκατομμύρια.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως οι φίλοι της ομάδας δεν έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι με το έργο του. Η Γουέστ Μπρομ υποβιβάστηκε το 2021 από την Premier League, δεν κατάφερε να επιστρέψει άμεσα και πλέον, συμπληρώνει μία τριετία στην Championship.

Και παρότι το σύνολο του Κάρλος Κορμπεράν διεκδικεί την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, καθώς βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα και αποδίδει εξαιρετικά, ο Guochuan πήρε την απόφαση να αποχωρήσει τώρα, με τα χρέη του συλλόγου να έχουν μειωθεί και να ανέρχονται πλέον στα 27 εκατομμύρια.

Η χρηματιστηριακή αξία της ομάδας είχε πέσει κατά πολύ, ο ίδιος αναζητούσε εδώ και μία διετία αγοραστή και ο στόχος του… επιτέλους στέφθηκε από επιτυχία. Διότι βρέθηκε η διάδοχη κατάσταση. Ο λόγος για τον Αμερικανό επιχειρηματία, Σίλεν Πάτελ, ο οποίος μαζί με τον γιο του, αγόρασαν το 87% των «baggies».

Με τι ασχολείται ο κάθε ένας; Ο πατέρας δημιούργησε μια περιουσία που εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια, σε ιατρικές προμήθειες. Και ο γιος του είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας λογισμικού στη Φλόριντα και έχει αναλάβει τη διαχείριση της οικογενειακής επιχείρησης. Φημολογείται πως ο δεύτερος θα παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση της Γουέστ Μπρομ με τη Σαουθάμπτον και πλέον, μία νέα εποχή ξεκινά στο «Χόθορνς»!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0