Sports Βusiness

UEFA: Τα έσοδα της τριετίας 2024 – 2027 είναι αστρονομικά!

UEFA: Τα έσοδα της τριετίας 2024 – 2027 είναι αστρονομικά!

Στο πλαίσιο έγκρισης της Στρατηγικής της UEFA με ορίζοντα το 2030 «Ενωμένοι για την Επιτυχία», έγιναν γνωστά και τα ποσά που η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα μοιράσει στις ομάδες της, στις τρεις διοργανώσεις. Τα 4.4 δις ευρώ ετησίως «προκαλούν ίλιγγο»! 

H Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA ενέκρινε σε σημερινή (7/2) συνεδρίασή της στο Παρίσι, την στρατηγική της ομοσπονδίας για το χρονικό διάστημα 2024 – 2030 υπό την επωνυμία «Ενωμένοι για την Επιτυχία» (United for Success). Μεταξύ αυτών εγκρίθηκε και το σύστημα διανομής κερδών για τη τριετία 2024 – 2027, εντός της οποίας υπενθυμίζεται πως οι τρεις διοργανώσεις της UEFA αναμένεται να «τρέξουν» με ένα εντελώς διαφορετικό φορμάτ.

Τα ποσά που θα διατεθούν, προκαλούν «ζάλη» καθώς αφορούν συνολικά σε 4.4 δις ευρώ, σε ετήσια βάση! Από αυτά, ένα ισχνό 7% (ήτοι 308 εκατομμύρια) αναμένεται να διατεθεί σε ομάδες που δεν θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στους ομίλους των διοργανώσεων εκ των οποίων το 3% (αντιστοιχεία σε 132 εκατομμύρια) θα διατεθεί σε ομάδες που θα λάβουν μέρους στις πρώιμες προκριματικές φάσεις. Ένα 25% από αυτά τα χρήματα θα διατεθεί στο Champions League Γυναικών για να μείνει το υπόλοιπο 93% το οποίο θα απονεμηθεί σε όσες ομάδες εξασφαλίσουν την παρουσία τους σε ομίλους (και στις τρεις διοργανώσεις).

Έτσι λοιπόν απομένουν 3.317 δις για τις τρεις κύριες διοργανώσεις.

Σε ό,τι αφορά τα ποσά που θα διατεθούν στο Champions League και το Super Cup αυτά κινούνται σε αστρονομικά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, 2.467 δις ευρώ θα μοιραστούν στις ομάδες που θα εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Μικρότερα έσοδα για τη συμμετοχή στους ομίλους των άλλων δύο διοργανώσεων με το Europa League να αποδίδει στις ομάδες του 565 εκατομμύρια και το Conference 285 εκατομμύρια.

Τα προαναφερθέντα χρήματα θα διανεμηθούν στις ομάδες βάσει τριών κριτηρίων. Μερίδια ισότητας, δείκτη απόδοσης και δείκτη αξίας. 

Μήπως τα χρήματα, φέρνουν τελικά την ευτυχία;

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0