Sports Βusiness

Μπαρτσελόνα: Νέος «οικονομικός μοχλός» ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ για την άμεση ανανέωση του squad των Καταλανών

Μπαρτσελόνα: Νέος «οικονομικός μοχλός» ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ για την άμεση ανανέωση του squad των Καταλανών

Οι Καταλανοί έχουν δώσει προτεραιότητα στο κομμάτι του επιχειρείν, προκειμένου να βρουν τα απαραίτητα κεφάλαια για την αγορά νέων παικτών. Σχεδόν 120 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Forbes έχουν μπει στα ταμεία της ομάδας, για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού. 

Η Μπαρτσελόνα ταξίδεψε στη νότια Μαδρίτη, για το πρώτο παιχνίδι της La Liga κόντρα στη Χετάφε, έχοντας στο ρόστερ της μόνο 12 παίκτες! Η σεζόν δεν ξεκίνησε καθόλου ευνοϊκά για τον Τσάβι και τους παίκτες του, οι οποίοι είχαν ένα αρκετά κακό βράδυ με τις αδυναμίες της ομάδας να βγαίνουν στην επιφάνεια ήδη από την πρώτη αγωνιστική.

Το ρόστερ των μπλαουγράνα χρειάζεται ανανέωση και αυτό είναι κάτι το οποίο η ίδια η διοίκηση έχει θέσει ως προτεραιότητα. Τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας είναι ευρέως γνωστά και δεν επέτρεπαν στους Καταλανούς να πραγματοποιήσουν τις μεταγραφές που επιθυμούσαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η «Μπάρτσα» μέσω των επενδυτών της συγκέντρωσε ένα ποσό που ανέρχεται στα 120 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αγοράσει, ενδεχομένως, νέους παίκτες. 

Εταιρείες με σύμβολο τη NIPA Capital, προχώρησαν στην αγορά του 29,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Barca Vision, αφήνοντας στα ταμεία της ομάδας αρκετά εκατομμύρια ώστε να τα αξιοποιήσουν σε μεταγραφές και πληρωμές των ήδη υπαρχόντων συμβολαίων.

Επιπλέον, οι Καταλανοί έχουν δώσει προτεραιότητα και στο κομμάτι των media, πηγή περισσότερων εσόδων, με τη δημιουργία του Barca Media που σε βάθος χρόνου θα προσθέσει στα ταμεία της ομάδας έως και 1 δις ευρώ. 

Ο πρόεδρος, Χουάν Λαπόρτα, ανακοίνωσε τις νέες επιχειρηματικές κινήσεις του συλλόγου και την έναρξη της συνεργασίας τους με κολοσσούς που ειδικεύονται στον τομέα του digital, λέγοντας πως αυτή η νέα στρατηγική θα παράσχει στη Μπαρτσελόνα νέες πηγές εσόδων, αλλάζοντάς την τελείως σε σχέση με την εικόνα που είχε το 2022. 

Μένει να δούμε αν όντως αυτά τα χρήματα θα ξοδευτούν σωστά, και αν η ομάδα του Τσάβι θα καταφέρει να «υπερασπιστεί το στέμμα της» στο φετινό πρωτάθλημα έχοντας λάβει τις απαιτούμενες ενισχύσεις. 

www.bnsports.gr
    

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0