Sports Βusiness

Το «Μουσείο Λιονέλ Μέσι» είναι το... εισιτήριο της επιστροφής του στην Μπαρτσελόνα

Το «Μουσείο Λιονέλ Μέσι» είναι το... εισιτήριο της επιστροφής του στην Μπαρτσελόνα
Πώς η Μπαρτσελόνα σκοπεύει να βρει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που χρειάζεται, ώστε να ξαναφέρει τον Λιονέλ Μέσι στο Καμπ Νου.
Δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «AS» όχι απλώς επιβεβαιώνει την προσπάθεια της Μπαρτσελόνα να φέρει πίσω στο Καμπ Νου τον Λιονέλ Μέσι το καλοκαίρι του 2023, αλλά αποκαλύπτει κι ένα από τα μεγάλα της «όπλα» στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

Προφανώς, το «αγκάθι» στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι ούτε η θέληση του ίδιου, ούτε όσων βρίσκονται στον σύλλογο, αλλά τα χρήματα. Η λύση, όμως, φαίνεται πως θα έρθει μέσω ενός... μουσείου!

Πιο συγκεκριμένα, οι «μπλαουγκράνα» φέρεται να σχεδιάζουν τη μετατροπή της παλιάς Μασία, δηλαδή των εγκαταστάσεων που φιλοξενούσαν τη φημισμένη ακαδημία δίπλα από την έδρα της Μπαρτσελόνα, σε μουσείο αφιερωμένο στον Λιονέλ Μέσι, που θα ονομάζεται «Messi Space».

Πρόκειται για ένα επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο και να αποφέρει στον σύλλογο έσοδα τέτοιου ύψους, ώστε να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των 25 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται πως απαιτούνται, για το συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι.

Ωστόσο, ακόμα και σε μία τέτοια κίνηση, η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να υπολογίζει τον... ξενοδόχο, δηλαδή τη La Liga, που θα πρέπει να δώσει το «οκ» για να προχωρήσει το συγκεκριμένο πλάνο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0