Sports Βusiness

Σακραμέντο Κινγκς: Μια… περιουσία για τα εισιτήρια του πρώτου αγωνα τους στα play-off μετά από 16 χρόνια

Σακραμέντο Κινγκς: Μια… περιουσία για τα εισιτήρια του πρώτου αγωνα τους στα play-off μετά από 16 χρόνια

 Η ερώτηση είναι απλή: πόσο θα πλήρωνε κανείς για να παρακολουθήσει το πρώτο παιχνίδι του πρώτου γύρου των play off ανάμεσα στους Σακραμέντο Κινγκς και στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς;

Μπορεί οι φαν των δύο ομάδων να μην χρειαστεί να ξοδέψουν πολλά χρήματα στη μεταφορά τους από το Σακραμέντο στο Σαν Φρανσίσκο, όμως θα χρειαστεί να διαθέσουν ένα… γενναιόδωρο ποσό για να παρακολουθήσουν το εναρκτήριο παιχνίδι του πρώτου γύρου των play off στην έδρα των Κινγκς.

Το Σάββατο 15 Απριλίου στο Golden 1 Center, το Σακραμέντο θα κάνει την εμφάνιση του στα play off δίνοντας τέλος στην πολύχρονη αποχή που αποτελεί και το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που ομάδα από τα κορυφαία πρωταθλήματα των ΗΠΑ (NFL, NBA, MLB, and NHL) έχει μείνει εκτός play off.

Αυτή η «ξηρασία» που διήρκησε 16 ολόκληρα χρόνια από τη σεζόν 2005-2006, όπου και οι Κινγκς είχαν ηττηθεί στον πρώτο γύρο από τους Σαν Αντόνιο Σπερς στο έκτο μεταξύ τους ματς, θα λάβει τέλος το Σάββατο και η ζήτηση για ένα πολυπόθητο εισιτήριο είναι τόσο μεγάλη που οι τιμές έχουν πιάσει «ταβάνι». Μετά από φόρους και λοιπές χρεώσεις η μέση αξία των εισιτηρίων στην έδρα του Σακραμέντο είναι 1.100$ με το ακριβότερο να φτάνει μέχρι και τα 43.184 δολάρια.

Με αυτόν τον τρόπο ο πολυαναμενόμενος αγώνας του πρώτου γύρου αποτελεί και το ακριβότερο ματς που έχει λάβει χώρα σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος. Σε αντιδιαστολή, τα εισιτήρια εκτός έδρας στο γήπεδο των Ουόριορς έχουν μέση αξία 552 δολάρια σχεδόν μισή τιμή από τα αντίστοιχα στο Σακραμέντο. Τα φθηνότερα εισιτήρια κανείς τα συναντάει στα 427 δολάρια στο Golden1 Center έναντι 222 δολαρίων στο Chase Center.

Οι φίλοι των Κινγκς περίμεναν πολύ καιρό αυτή την στιγμή μαζεύοντας χρήματα ολόκληρη τη σεζόν αφού έβλεπαν την ομάδα τους να διαγράφει μία καλή πορεία στην Δύση (3η θέση), οπότε για πολλούς από αυτούς η αξία ενός εισιτηρίου τέτοιας σημασία είναι ανεκτίμητη.

Θα περιμένουν για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια να φωτιστεί η ακτίνα του γηπέδου τους στα μωβ και αυτή τη φορά για νίκη σε παιχνίδι play off. Αυτό το έθιμο του «light the beam» σε κάθε κερδισμένο ματς της ομάδας αποτελεί πλέον παράδοση και μέρος της ταυτότητας του συλλόγου που έχει βοηθήσει το Σακραμέντο να έρθει πιο κοντά και να δεθεί με τους φιλάθλους του.

«Θέλουμε οι φαν να γιορτάσουν, αλλά ξέρουμε κιόλας ότι περιμένουν ακόμη περισσότερα από εμάς κι εμείς ελπίζουμε να τους δώσουμε ακόμα παραπάνω κι εμείς με την σειρά μας», δήλωσε ο προπονητής των Κινγκς, Μάικ Μπράουν, ο βασικός υπεύθυνος για την εξαιρετική πορεία του Σακραμέντο τη φετινή σεζόν.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0