Sports Βusiness

Με βασικό χορηγό από τη… Σαουδική Αραβία το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2023!

Με βασικό χορηγό από τη… Σαουδική Αραβία το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2023!

Έντονη φημολογία υπάρχει τις τελευταίες ημέρες ότι η τουριστική ιστοσελίδα «Visit Saudi» θα αποτελέσει κατά πάσα πιθανότητα έναν από τους βασικούς χορηγούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2023, που θα διεξαχθεί στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία!

Μετά από την επιθυμία για συνδιοργάνωση (μαζί με Ελλάδα και Αίγυπτο) του Μουντιάλ του 2030, η Σαουδική Αραβία φαίνεται ότι θέλει να επεκταθεί και στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου! Συγκεκριμένα, το "The Athletic" αναφέρει πως η τουριστική ιστοσελίδα της χώρας «Visit Saudi» θα αποτελέσει έναν από τους επίσημους χορηγούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών του 2023.

Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία από τις 20 Ιουλίου έως και τις 20 Αυγούστου του ερχόμενου καλοκαιριού. Αυτή η κίνηση, όμως, από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας, έχει ήδη προκαλέσει μία μικρή… αναστάτωση.

Ο λόγος φυσικά σχετίζεται με τα ζητήματα που είχαν προκύψει και κατά την προετοιμασία του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, όπου είχαν δημιουργηθεί μείζονα θέματα ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και την συμπεριφορά προς τους εργαζομένους μετανάστες. Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι μόλις το 2018 επετράπη στις γυναίκες της χώρας να μπορούν να παρευρεθούν στο γήπεδο, ενώ το 2020 σχηματίστηκε για πρώτη φορά η εθνική γυναικεία ομάδα.

Έτσι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Φέλιξ Τζέικενς, επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας του Ηνωμένου Βασιλείου, «Η FIFA θα πρέπει να μιλήσει για την ανάγκη για μεταρρύθμιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία και να μην επιτρέψει απλώς να χρησιμοποιηθεί το κορυφαίο γυναικείο τουρνουά της για “ξέπλυμα”, ενώ οι παίκτες, οι προπονητές και οι οπαδοί θα πρέπει επίσης να αμφισβητήσουν αυτήν την ωμή εκμετάλλευση του αθλήματος τους από τη Σαουδική Αραβία».

Μέχρι στιγμής, οι δύο επίσημοι χορηγοί του τουρνουά είναι η «VISA» και «Commonwealth Band of Australia».

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0