Sports Βusiness

Ο Κριστιάνο «άνοιξε» την τηλεοπτική αγορά της σαουδαραβικής λίγκας σε όλο τον κόσμο!

Ο Κριστιάνο «άνοιξε» την τηλεοπτική αγορά της σαουδαραβικής λίγκας σε όλο τον κόσμο!

Η άφιξη του Πορτογάλου σούπερ σταρ στην Αλ Νασρ, έχει προκαλέσει πρωτόγνωρη ζήτηση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και δεκαπλασιασμό (τουλάχιστον) στους ακόλουθους της ομάδας στα social media.

Το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του Κριστιάνο Ρονάλντο με την φανέλα της Αλ Νασρ είναι γεγονός! Ο Πορτογάλος ξεκίνησε βασικός, και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού μάλιστα, στην νίκη της νέας του ομάδας με 1-0 επί της Έτιφακ.

Ο 37χρονος πρόκειται να περάσει τα τελευταία χρόνια της καριέρας του στην Σαουδική Αραβία, καθώς το πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του με την Αλ Νασρ ολοκληρώνεται το 2025.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ερχομός του Κριστιάνο στο Ριάντ έχει προκαλέσει… σεισμό στα social media της Αλ Νασρ. Οι ακόλουθοι της ομάδας στο Instagram, για παράδειγμα, έχουν εκτοξευτεί από τους 800 χιλιάδες στους 11 εκατομμύρια!

Εκτόξευση παρατηρείται και στους τηλεθεατές των παιχνιδιών της Αλ Νασρ, καθώς από το πουθενά οι αγώνες της προκαλούν το ενδιαφέρον ενός πολύ μεγάλου μέρους του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού κοινού.

Φυσικά, το γεγονός αυτό δεν άφησε ασυγκίνητη την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία ανέθεσε στην IMG να κλείσει συμφωνίες με την Ευρώπη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος.

Το αποτέλεσμα; Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα έχει εξασφαλιστεί η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων της Αλ Νασρ σε Ισπανία, Πορτογαλία ,Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία και φυσικά στην Ελλάδα, μέσω της Cosmote TV.

Δημήτρης Γέροντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0