Sports Βusiness

Αγγλία: Επιχειρηματίας αγόρασε 18.000 «it’s coming home» μπλουζάκια και του έμειναν… αμανάτι!

Αγγλία: Επιχειρηματίας αγόρασε 18.000 «it’s coming home» μπλουζάκια και του έμειναν… αμανάτι!

Σε… φιάσκο εξελίχθηκε μία επενδυτική κίνηση μιας αγγλικής εταιρίας αφού τύπωσε 18.000 μπλουζάκια με το λογότυπο «Αγγλία Κυπελλούχος κόσμου 2022» και από κάτω με μικρά γράμματα, τη γνωστή φράση «επιτέλους γυρίζει σπίτι του». Και πλέον ψάχνει τρόπο να τα πουλήσει.

Σχετικά Άρθρα

Στο επιχειρείν ανέκαθεν ελλοχεύει ο κίνδυνος της λάθος εκτίμησης και η έννοια του ρίσκου. Όπως αυτό που πήρε η Wholesale Clearance και σίγουρα οι άνθρωποί της, θα το θυμούνται για χρόνια. Και αυτό διότι ο διευθυντής της, ο οποίος δικαίως κερδίζει τον τίτλο του πιο φιλόδοξου επιχειρηματία της χρονιάς, παραήταν αισιόδοξος πως η Εθνική Αγγλίας θα κατακτούσε το βαρύτιμο τρόπαιο στο Κατάρ. Η αρμάδα του Σάουθγκεϊτ όμως έπεσε σε γαλλικό… τοίχο και έτσι οι ελπίδες των Βρετανών για επιστροφή στην κορυφή έπειτα από 56 χρόνια, έπεσαν στο «νερό». Όπως και η επένδυση του Καρλ Μπόξτερ που χάρη στις «λιονταρίνες» έχει μια πιθανότητα να μετριάσει τη… χασούρα.

Η συγκεκριμένη εταιρία λοιπόν που εδρεύει στο Πουλ τις νότιας Αγγλίας, είχε στις αποθήκες αρκετό απόθεμα από λευκές μπλούζες, άδειες. Χωρίς κάποιο λογότυπο ή σχέδιο. Και ο διευθυντής της, βλέποντας τις αρχικές εμφανίσεις των «τριών λιονταριών» στα γήπεδα του Κατάρ πείστηκε ότι η ώρα της Αγγλίας είχε έρθει. Έτσι αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση ενός προμηθευτή του, να ενισχύσει τον αριθμό τους και να τυπώσει ένα σλόγκαν πάνω σε αυτές. 18.000 κομμάτια με το λογότυπο «Αγγλία Κυπελλούχος Κόσμου 2022» και από κάτω με πιο μικρά γράμματα, την έκφραση «επιτέλους γυρίζει σπίτι του». Μάλιστα, η πίστη του ήταν τέτοια που τα έβαλε προς πώληση, κοστολογώντας τες με 30 λίρες τη μία.

Η εξέλιξη όμως δεν ήταν αυτή που εύχονταν όλοι στην Wholesale Clearance. Ο Χάρι Κέιν αστόχησε τη δεύτερη φορά που έστησε τη μπάλα στα 11 βήματα και μαζί με τα όνειρα των απανταχού Βρετανών, μία φιλόδοξη και εν δυνάμει επικερδής ιδέα, εξελίχθηκε σε μεγάλη… χασούρα.

«Είμαι σοκαρισμένος που η Αγγλία αποκλείστηκε. Οι πρώτες εμφανίσεις της ομάδας στο Κατάρ με ενθουσίασαν και ήμουν σίγουρος πως θα κατακτούσαμε το τουρνουά. Όταν λοιπόν με προσέγγισε ένας προμηθευτής για να μου πουλήσει τα μπλουζάκια, απλά δεν μπορούσα να αρνηθώ» είπε αρχικώς ο Μπάξτερ στην «Indipendent» και συνέχισε.
england-france-world-cup-1-6189611-1670705457612.jpg

«Όμως τώρα ξέμεινα με 18.000 μπλουζάκια που λένε ότι κερδίσαμε και δεν ξέρω τι να τα κάνω. Θα ήθελα οι οπαδοί να αγοράσουν ένα από αυτά, να το κρατήσουν έστω σαν ενθύμιο για το πόσο καλά έπαιξε η ομάδα μας σε αυτό το τουρνουά. Μπορεί να μην το κατέκτησαν, αλλά στα μάτια μου είναι νικητές», τόνισε μάλλον για να παρηγορηθεί.

Δηλώσεις παραχώρησε και ο επικεφαλής πωλήσεων της εταιρείας, Άντι Γουάιτ, στο ITV: «Ήμασταν αρκετά σίγουροι ότι η Αγγλία θα κέρδιζε, αλλά προφανώς αυτό δεν λειτούργησε. Πίστευα ειλικρινά ότι είχαμε μια τεράστια ευκαιρία φέτος και απογοητεύτηκα όταν δεν το κάναμε. Τουλάχιστον μπορούμε να πούμε ότι αυτά τα μπλουζάκια είναι σίγουρα μοναδικά».

Η εταιρία στην προσπάθειά της να πουλήσει πλέον όσα περισσότερα κομμάτια μπορεί, έχει μειώσει την τιμή στις μόλις 10 λίρες, ευελπιστώντας πως οι συμπατριώτες τους θα θυμηθούν την γυναικεία ομάδα και την κατάκτηση του Euro το περασμένο καλοκαίρι.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0