Μουντιάλ 2022

Αγγλία - Γαλλία 1-2: Ήταν καλύτερη, αλλά διαιτητής, Ζιρού και Κέιν την... λύγισαν! (video)

Αγγλία - Γαλλία 1-2: Ήταν καλύτερη, αλλά διαιτητής, Ζιρού και Κέιν την... λύγισαν! (video)
Η Γαλλία «έκλεισε» μία θέση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικρατώντας με σκορ 2-1 (10/12) της Αγγλίας, σε έναν προημιτελικό... θρίλερ! Μοιραίος ο Χάρι Κέιν, σε μία ιστορική βραδιά για τον ίδιο, «λυτρωτής» ποιος άλλος; Ο Ολιβιέ Ζιρού!
Σχετικά Άρθρα
Τι κι αν δεινοπάθησε, σε ένα μεγάλο μέρος της αναμέτρησης; Η «πολυμήχανη» Γαλλία βρήκε τον τρόπο για να «τσεκάρει» το εισιτήριό της για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να συνεχίσει την προσπάθειά της να υπεραπιστεί τον τίτλο της!

Το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάν επικράτησε με σκορ 2-1 (10/12) της Αγγλίας, χάρις την κεφαλιά του «συνήθη υπόπτου» Ολιβιέ Ζιρού, σε ένα ματς με πολλά και έντονα διαιτητικά παράπονα από πλευράς «Τριών Λιονταριών», για πέναλτι στον Κέιν, φάουλ στην αρχή της φάσης του πρώτου γκολ της Γαλλίας.

Μοιραίος ο Χάρι Κέιν, που ισοφάρισε από την «άσπρη βούλα» στο 52', αλλά έχασε μοναδική ευκαιρία να φέρει ξανά το ματς στα ίσα στο 83', στέλνοντας την μπάλα αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του Γιορίς, στη 2η εκτέλεση πέναλτι για τον ίδιο στη βραδιά.

Κάπως έτσι, μία ονειρεμένη βραδιά για τον Κέιν, αφού «έπιασε» τον Γουέιν Ρούνεϊ στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Αγγλίας, άφησε πικρή... γεύση! Από την άλλη, ο Γιορίς έγινε ο πρώτος σε συμμετοχές με τη φανέλα των «μπλε», ξεπερνώντας τον Λιλιάν Τουράμ και σε συνδυασμό με την πρόκριση, θα έχει έναν παραπάνω λόγο να θυμάται την 10η Δεκεμβρίου του 2022!

Επόμενος αντίπαλος της Γαλλίας, στον δρόμο για τον τελικό, το Μαρόκο, το οποίο θα αντιμετωπίσει στις 14 Δεκεμβρίου (21:00). Το πρότελευταίο εμπόδιο στην απόπειρά της να υπερασπιστεί τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Κόσμου!
Η Γαλλία «μπήκε» με ιδανικό τρόπο στην αναμέτρηση, καθώς στην πρώτη της σημαντική ευκαιρία, ευτύχησε να προηγηθεί!

Στο 17ο λεπτό, ο Ορελιέν Τσουαμενί έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής και με ένα δυνατό σουτ που κατέληξε στο πλαϊνό δίχτυ της αγγλικής εστίας, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πίκφορντ, «γράφοντας» το 1-0 για τους «μπλε»!

Από πλευράς «Τριών Λιονταριών» υπήρξαν διαμαρτυρίες για φάουλ πάνω στον Σάκα στην αρχή της φάσης, αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά.

 
Η Αγγλία προσπάθησε να «απαντήσει» άμεσα, αλλά στη μεγάλη ευκαιρία του Χάρι Κέιν στο 22', ο Ούγκο Γιορίς αντέδρασε σωστά, διατηρώντας το 1-0 υπέρ της Γαλλίας.

Τρία λεπτά αργότερα, σημειώθηκε μία φάση που σήκωσε «θύελλα αντιδράσεων» από πλευράς Αγγλίας.

Ο Χάρι Κέιν ανατράπηκε από τον Ουπαμεκανό, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν το αντικανονικό μαρκάρισμα έγινε εντός ή εκτός περιοχής. Μετά από επανεξέταση της φάσης στο VAR, ωστόσο, ο διαιτητής υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

 
Η Αγγλία συνέχισε να ασκεί μεγάλη πίεση για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Γιορίς ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και είπε «όχι» τόσο στο δυνατό σουτ του Κέιν εκτός περιοχής στο 28', όσο και σε αυτό του Μπέλιγχαμ στο 47'. Δεν είχε, όμως, περιθώρια αντίδρασης στο 52ο λεπτό.

Ο έξαιρετικά δραστήριος Σάκα έγινε αποδέκτης της μπάλας στη δεξιά πλευρά, συνεργάστηκε άψογα με τον Μπέλιγχαμ, «πάτησε» περιοχή και ανατράπηκε από τον Τσουαμενί στο 52ο λεπτό, με τον διαιτητή να υποδεικνύει την «εσχάτη των ποινών».

Ο Χάρι Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και έκανε το 1-1 για το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ! Παράλληλα, όμως, «έγραψε» ιστορία, «πιάνοντας» στην κορυφή της λίστας των σκόρερ όλων των εποχών για την Αγγλία, τον Γουέιν Ρούνεϊ!

 
Το σύνολο του Ντεσάν προσπάθησε να «βγάλει» άμεση αντίδραση. Ο Ραμπιό βρήκε αρκετό ελεύθερο χώρο εκτός περιοχής, σούταρε από τα 30 μέτρα περίπου, αλλά είδε τον Πίκφορντ να «σταματά» την προσπάθειά του.

Αφού «γλίτωσε» τον κίνδυνο, η Αγγλία έφτασε μία... ανάσα από την ολική ανατροπή, αλλά η κεφαλιά του Μαγκουάιρ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Χέντερσον στο 70', «έξυσε» το δεξί δοκάρι του Ούγκο Γιορίς!

 
Οι συνεχείς εναλλαγές στα «ηνία» της αναμέτρησης δεν διακόπηκαν. Ο Ολιβιέ Ζιρού «προειδοποίησε» στο 77', πλασάροντας από κοντά, αλλά ο Πίκφορντ απομάκρυνε. Δεν μπόρεσε να έχει ανάλογη αντίδραση, όμως, στο αμέσως επόμενο λεπτό (78').

Ο Γκριεζμάν έκανε μία σέντρα ακριβείας, ο Ζιρού βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής, και με τη... βοηθεία του Χάρι Μαγκουάιρ, είδε την κεφαλιά του να καταλήγει στα δίχτυα, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στη Γαλλία!

 
Η χαρά των Γάλλων, όμως, φάνηκε να μην κρατά για πολύ. Ο Μάουντ «κυνήγησε» μία μπαλιά στην... πλάτη της άμυνας των «μπλε», ο Ερναντέζ τον ανέτρεψε και μετά από επανέλεγχο της φάσης στο VAR, καταλόγισε δεύτερο πέναλτι στο ματς, υπέρ της Αγγλίας! Ο Χάρι Κέιν ανέλαβε και αυτήν την εκτέλεση, αλλά δεν ήταν ανάλογη της πρώτης.

Επέλεξε να στείλει την μπάλα με δύναμη, ψηλά στον «ουρανό» των διχτύων, αλλά εν τέλει, την είδε να καταλήγει στο 83ο λεπτό, πάνω από την εστία του Γιορίς!


Η Αγγλία προσπάθησε να συνέλθει από το διπλό σοκ, του εις βάρος της γκολ και του χαμένου πέναλτι, αλλά δεν τα κατάφερε. Το 2-1 (10/12) παρέμεινε ως τελικό σκορ, αφήνοντάς την με άδεια χέρια σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως άξιζε περισσότερα.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς (90+8' Γκρίλις), Μαγκουάιρ, Σο, Ράις, Χέντερσον (79' Μάουντ), Μπέλιγχαμ, Σάκα (79' Στέρλινγκ), Φόντεν (85' Ράσφορντ), Κέιν

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (79' Κομάν), Εμπαπέ, Ζιρού

Η φωτογραφία του αγώνα:

Η αντίδραση του Κιλιάν Εμπαπέ, μετά το χαμένο πέναλτι του Χάρι Κέιν. Η χαρά, η ανακούφιση, το πάθος, σε μία εικόνα.

mbappe.jpeg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης