Μουντιάλ 2022

Ούγκο Γιορίς: «Εκθρονισμός» του Τουράμ και ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία της Γαλλίας!

Ούγκο Γιορίς: «Εκθρονισμός» του Τουράμ και ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία της Γαλλίας!
Πρώτος σε συμμετοχές με την εθνική Γαλλίας ο Ούγκο Γιορίς!
Από το πρώτο... δευτερόλεπτο της αναμέτρησης της Γαλλίας με την Αγγλία (10/12) στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Ούγκο Γιορίς έχει έναν παραπάνω λόγο να αισθάνεται περήφανος!

Με τη «σέντρα» του ματς, ο αρχηγός των «μπλε» κατέγραψε την 143η εμφάνισή του με το εθνόσημο στο στήθος, ξεπερνώντας τον Λιλιάν Τουράμ και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στη σχετική λίστα, ως ο πρώτος Γάλλος ποδοσφαιριστής σε συμμετοχές με την εθνική Γαλλίας!

Κάπως έτσι, σε αυτό το «ταξίδι» που ξεκίνησε στα 22 του χρόνια, από το ντεμπούτο του στις 19 Νοεμβρίου του 2008, και δεν έχει τελειώσει ακόμη, το ματς κόντρα στην Αγγλία στη φάση των «8» του Μουντιάλ του 2022, θα έχει έναν καλό λόγο να μνημονεύεται από τον Γιορίς, ανεξαρτήτως έκβασης!

Βέβαια, αν μπορούσε να συνδυάσει το επίτευγμά του, με μία πρόκριση στα ημιτελικά, θα ήταν το ιδανικό σενάριο για τον ίδιο, στον δρόμο της Γαλλίας για το... back-to-back. Κάτι που μόνο η Ιταλία (1934, 1938) και η Βραζιλία (1958, 1962), έχουν φέρει εις πέρας στην ιστορία του θεσμού.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης