Sports Βusiness

Λίβερπουλ: «You'll Never Walk Alone» τώρα και στον κόσμο του Metaverse!

Λίβερπουλ: «You'll Never Walk Alone» τώρα και στον κόσμο του Metaverse!

Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συμφωνία με φόντο το… μέλλον προέβη η Λίβερπουλ με τον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Meta! Οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν για την δημιουργία μιας σειράς ψηφιακών ρούχων για τους οπαδούς των «reds», τα οποία θα πωλούνται στην πλατφόρμα του metaverse!

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η Λίβερπουλ γράφει ιστορία καθώς θα γίνει ο πρώτος αθλητικός σύλλογος παγκοσμίως που θα λανσάρει ρούχα της στο εικονικό περιβάλλον της πλατφόρμας του metaverse!

Η αγγλική ομάδα ήρθε σε συμφωνία με τον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Meta, προκειμένου να δημιουργηθούν ψηφιακά ρούχα της Λίβερπουλ, τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς αγορά στην πλατφόρμα που θα αλλάξει μια για πάντα τον κόσμο των social media και γενικά του διαδικτύου.

meta_liverpool_1_1_.jpg

Οι φίλοι της Λίβερπουλ θα μπορούν να δουν τη συλλογή των ψηφιακών ενδυμάτων στο Meta Avatars Store, όπως θα λέγεται το ηλεκτρονικό κατάστημα μέσα στο Metaverse. Μέσα σε αυτή θα περιλαμβάνονται οι εντός και εκτός έδρας εμφανίσεις της ομάδας, μαζί με άλλα αθλητικά ρούχα με την επωνυμία του κλαμπ όπως φούτερ και φόρμες. Το κατάστημα θα είναι προσβάσιμο μέσω του Facebook, του Messenger και του Instagram που ανήκει στη Meta και θα αφορά σε πρώτη φάση χρήστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Μεξικό, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ταϊλάνδη.

Μια έκδοση εικονικής πραγματικότητας (VR) της πλατφόρμας θα κυκλοφορήσει επίσης αργότερα για χρήση με τα ακουστικά Quest της Meta, συσκευή που θα μεταφέρει τους χρήστες στον κόσμο εικονικής πραγματικότητας της πλατφόρμας.

man-wearing-smart-glasses-touching-virtual-screen-futuristic-technology-digital-remix.jpg

Τα ψηφιακά avatar προορίζονται να κάνουν πιο καθηλωτικές τις εμπειρίες στο διαδίκτυο, τα παιχνίδια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο πρόσφατος ενθουσιασμός για το Metaverse έχει δημιουργήσει την ανάγκη εύρεσης τρόπων για το πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η νέα πλατφόρμα. Τα τμήματα εταιρικού μάρκετινγκ και οι διαφημιστικές εταιρείες αναζητούν ολοένα και περισσότερους τρόπους για να αλληλεπιδράσουν με κοινό που χρησιμοποιεί ψηφιακά avatar. Τα επαγγελματικά αθλητικά πρωταθλήματα και οι ομάδες έχουν μπει ολοένα και περισσότερο στο παιχνίδι, με συνεργασίες και προσφορές που διαθέτουν λογότυπα πρωταθλημάτων και εμπορικά σήματα ομάδων.

b77839fc-bcf0-4af0-b3fc-30094b68c776.jpeg

Η Λίβερπουλ μέσα στα πλαίσια αυτής της προσέγγισης, γίνεται η πρώτη αθλητική εταιρεία που θα εισάγει εμπορεύματα στο Meta Avatar Store. Το κατάστημα κυκλοφόρησε πρόσφατα ρούχα από πασίγνωστους οίκους μόδας όπως οι Balenciaga, Prada και Thom Browne.

Η αγγλική ομάδα είναι ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά brand names παγκοσμίως, αριθμώντας περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακόλουθους μόνο στα κανάλια του στο Facebook και στο Instagram. Η συμφωνία με την Meta μπορεί να οδηγήσει σε ισχυρότερες σχέσεις τόσο με τους υπάρχοντες θαυμαστές όσο και με τους αναξιοποίητους πελάτες, οι οποίοι μπορούν να αποδώσουν κοινωνικά και οικονομικά οφέλη τώρα αλλά και μακροπρόθεσμα.

Εν ολίγοις, πρόκειται για μία αν μη τι άλλο ιστορική συμφωνία για την Λίβερπουλ, η δείχνει την κατεύθυνση που θα έχουν οι μεγάλοι αθλητικοί οργανισμοί τα επόμενα χρόνια. «You'll Never Walk Alone» λοιπόν, όπου κι αν βρίσκεστε και σε όποιον κόσμο κι αν βρίσκεστε, εσείς ή το avatar σας!

FfBzsS7UYAEx9au.jpg

Αντώνης Κεφαλωνίτης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0