Sports Βusiness

Μόλις 10.000 δολάρια η... ταρίφα για το βίντεο με το «μπουκέτο» του Ντρέιμοντ Γκριν

Μόλις 10.000 δολάρια η... ταρίφα για το βίντεο με το «μπουκέτο» του Ντρέιμοντ Γκριν
Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες, μετά την διαρροή του διάσημου πλέον βίντεο από την προπόνηση των Γκόλντεν Στέιτι Ουόριορς, για το ποσό που έδωσε το δίκτυο TMZ στον πληροφοριοδότη του, ώστε να εξασφαλίσει τα... αποκλειστικά δικαιώματα από το «μπουκέτο» του Ντρέιμοντ Γκριν στον συμπαίκτη του, Τζόρνταν Πουλ.
Σχετικά Άρθρα
Η «σκόνη» σιγά σιγά καταλαγιάζει από τον... χαμό που έγινε μετά τη γροθιά του Ντρέιμοντ Γκριν στον Τζόρνταν Πουλ, με το βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας παγκόσμια «φρενίτιδα». Στην συνέχεια ο φόργουορντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς βγήκε και απολογήθηκε, ζητώντας συγνώμη για την πράξη του, ενώ παράλληλα έθεσε τον εαυτό του εκτός ομάδος μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα, για να μην προκαλέσει περισσότερο κακό στον Οργανισμό. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού μάλιστα, το θέμα φαίνεται να αποτελεί, ήδη, μέσα σε λίγες μέρες, παρελθόν, με τον Γκριν να καλείται απλά να πληρώσει ένα χρηματικό πρόστιμο και να επιστρέφει άμεσα στις προπονήσεις τις ομάδας

Όσο όμως και να θέλουν (και λογικά) οι Ουόριορς να αποσιωπήσουν το συμβάν, το βίντεο που κυκλοφόρησε από το δίκτυο TMZ είναι εκεί, μπροστά στα μάτια μας, και θα είναι για πάντα, από τη στιγμή που διέρρευσε εξαρχής στο διαδίκτυο. Αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας, του «legacy» του Γκριν αλλά και της Λίγκας εν γένει. Και αυτό γιατί τέτοια συμβάντα (ή ακόμα και χειρότερα) μπορεί να έχουν συμβεί δεκάδες φορές στο παρελθόν και μάλιστα από τεράστια ονόματα του μπάσκετ, όμως είναι η πρώτη φορά που ο πλανήτης το παρακολούθησε σε... όλο του το μεγαλείο, μπροστά στην οθόνη του. Η πρώτη φορά που βίντεο από τόσο σοβαρό συμβάν σε κλειστή προπόνηση ομάδας του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου, βγαίνει στη δημοσιότητα και κάνει το γύρο του διαδικτύου φτάνοντας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 

Πως φτάσαμε όμως εκεί και πόσο κόστισε τελικά στο TMZ (Thirty-Mile Zone) το να πάρει στα χέρια του το εν λόγω βίντεο που μέσα σε λίγα λεπτά είχε γίνει παγκόσμιο trend στο τουίτερ και όχι μόνο; Σύμφωνα με όσα «ακούστηκαν» στην αρχή, το ποσό που έδωσε το TMZ ήταν εξωφρενικό και έφτασε μέχρι τα 2,6 εκατομμύρια δολάρια. Τουλάχιστον έτσι υποστήριξε το αμερικάνικο «Ballsack Sports» στο twitter, ότι δηλαδή το TMZ προσέγγισε έναν εκ των ανθρώπων που χειρίζονται τα video στις προπονήσεις των Ουόριορς και… έσπασε τη σιωπή του, με το «αζημίωτο» φυσικά, καταβάλλοντάς του το αδιανόητο ποσό των 2,6 εκατ. δολαρίων. Φυσικά, δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του ανθρώπου της ομάδας του Σαν Φρανσίσκο που ενέδωσε στο εν λόγω «λάδωμα». 

Στη συνέχεια όμως τα ποσά που «ακούστηκαν» άρχισαν να μειώνονται αισθητά και να φαντάζουν πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα... Ο ανώνυμος λογαριασμός Twitter «IB THE GAMBLER», έκανε λόγο για 120.000 δολάρια, που σύμφωνα με φήμες πλήρωσε το TMZ για να πάρει στην κατοχή του το βίντεο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του. 

Σύμφωνα όμως με επώνυμο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «Front Office Sports», που συνομίλησε με πρώην εργαζόμενους στο TMZ, υποστήριξαν ότι δεν πιστεύουν πως υπάρχει καμία περίπτωση το γνωστό δίκτυο να πλήρωσε τόσα πολλά χρήματα. Μάλιστα όπως ανέφεραν, το πιθανότερο είναι το βίντεο να έφτασε στα χέρια τους με αντίτιμο λιγότερα από 10.000 δολάρια! Και αυτό γιατι το TMZ δεν έχει μεγάλο ανταγωνισμό σε ότι αφορά την απόκτηση τέτοιου είδους πλάνων, καθώς είναι το μόνο που πληρώνει για αυτό το είδος περιεχομένου, την ώρα που οι περισσότεροι κεντρικοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί συνήθως δεν το κάνουν...

Γενικά πάντως για το εν λόγω δίκτυο δεν είναι στην «πολιτική» του να δημοσιοποιεί τα ποσά που πληρώνει, με το μεγαλύτερο όμως που έχει γίνει ως σήμερα γνωστό να είναι τα 91.000 δολάρια που είχε δώσει το 2014, για ένα περιστατικό όμως πολύ μεγαλύτερης βαρύτητας και με πιο ευρύ πεδίο ενδιαφέροντος από μια μπουνιά σε εσωτερική προπόνηση. Αυτό γιατί αφορούσε περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας και έφερε τον αποκλεισμό του Ray Rice από το NFL για πάντα... Αυτό το βίντεο μάλιστα από το ασανσέρ, είχε ασκήσει τότε τρομερή πίεση στον Επίτροπο του NFL, Roger Goodell, ο οποίος είχε αποκλείσει τον Rice για μόλις δύο αγώνες από τους Baltimore Ravens, πριν βγουν τα πλάνα στη δημοσιότητα, αναγκάζοντας ουσιαστικά το NFL να ανανεώσει τόσο τις διαδικασίες έρευνας όσο και την πολιτική του για την ενδοοικογενειακή βία. 

Στην υπόθεση Γκριν είναι πολύ δύσκολο το πόσο να έφτασε σε αυτά τα επίπεδα, γιατί μπορεί τα μόλις 10.000 δολάρια να ακούγεται σαν μια πολύ χαμηλή τιμή για να ρισκάρει κάποιος να χάσει τη δουλειά του, ειδικά με βάση τις φήμες που κυκλοφόρησαν στην αρχή, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι... Καλό είναι να έχουμε κατά νου ότι οι περισσότεροι συντονιστές βίντεο του NBA αμείβονται με πολύ λίγα χρήματα και σίγουρα όχι με τα εκατομμύρια που μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας, ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια οι ασκούμενοι σε αυτόν τον τομέα μπορεί να δούλευαν μέχρι και 40 ώρες την εβδομάδα, αμισθί.

Το άτομο που διέρρευσε το βίντεο, για χάρη του οποίου οι Ουόριορς διεξάγουν έρευνα για να εντοπίσουν, θα μπορούσε να ήταν ένας πολύ χαμηλόμισθος ασκούμενος ή ένας συντονιστής, ο οποίος είχε βαρεθεί να του... φωνάζει το προπονητικό επιτελείο (ή ίσως και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του συμβάντος), για «ένα κομμάτι ψωμί». Μερικές φορές, οι λόγοι, τα κίνητρα και οι αιτίες πίσω από τόσο μεγάλα και ιστορικά συμβάντα, μπορεί να είναι τόσο απλοί και καθημερινοί... 


Έκτορας Σταυρόπουλος 
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0