Sports Βusiness

Η Under Armour ετοιμάζει... συμβόλαιο ζωής για τον Στεφ Κάρι, κάνοντάς τον δισεκατομμυριούχο

Η Under Armour ετοιμάζει... συμβόλαιο ζωής για τον Στεφ Κάρι, κάνοντάς τον δισεκατομμυριούχο

Ο MVP των τελικών του 2022, Στεφ Κάρι βρίσκεται «μια ανάσα» από την υπογραφή δια βίου συμφωνίας, αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με την εταιρία ένδυσης και υπόδησης Under Armour, με το προηγούμενο deal αξίας 215 εκατομμυρίων δολαρίων να λήγει το 2024...

Σχετικά Άρθρα
Συμφωνία... αλά Τζόρνταν είναι έτοιμος να υπογραψει ο ηγέτης των πρωταθλητών του NBA, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Στεφ Κάρι. Το συμβόλαιο του «Σεφ» με την γνωστή εταιρία αθλητικών ειδών, Under Armour λήγει το 2024 και όλα δείχνουν ότι αυτή θα επεκταθεί σε... συμβόλαιο ζωής που θα αποφέρει στον καλύτερο σουτέρ όλων των εποχών το ασύλληπτο ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων! 

Το τρέχον συμβόλαιο του Κάρι με την Under Armour προβλέπει 215 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024, ενώ αν τελικά κλείσει το νέο deal, θα τον κάνει δυνητικά πλουσιότερο με πάνω από ένα δις δολάρια. Η συμφωνία που βρίσκεται στα... σκαριά θα θυμίζει την αντίστοιχη του Μάικλ Τζόρνταν με την Nike, που δεν έχει συγκεκριμένη διάρκεια, αλλά είναι περίπου... εφ' όρου ζωής. 

Το 2013 μάλιστα ο Κάρι είχε «εγκαταλείψει» την Nike για να υπογράψει συμβόλαιο με την Under Armour, σε μια κίνηση που τότε είχε προκαλέσει μεγάλη εντύπωση. Το πρώτο deal του playmaker των Ουόριορς με την Under Armour, πριν από 9 χρόνια, του απέφερε περίπου 4 εκατ. δολάρια ετησίως, με το εν λόγω ποσό να ανεβαίνει τα επόμενα χρόνια περίπου στα 20 εκατ. δολάρια ετησίως. 

Από τότε βέβαια ο Κάρι έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα με τους Ουόριορς, 2 φορές το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ, 1 φορά αυτό του MVP του σε All Star Game, και ακόμη 1 MVP τελικών στην περσινή σειρά με τους Μπόστον Σέλτικς. Επιπλέον τα τελευταία χρόνια έχει... σπάσει όλα τα κοντέρ στα τρίποντα, όντας αυτός με τα περισσότερα σε ένα ματς, μία σεζόν αλλά και από φέτος τα περισσότερα συνολικά στην ιστορία του «μαγικού κόσμου»

Όλα αυτά, έχουν μεταρέψει τον Κάρι σε έναν από τους πιο δημοφιλείς παίκτες του NBA, όντας ένας άνθρωπος που σε μεγάλο ποσοστό άλλαξε τον τρόπο που παίζεται το άθλημα δείχνοντας πόσο επιδραστικός μπορεί να γίνει ακόμα και ένας παίκτης κάτω από 1,90. Η Under Armour συνυπολογίζοντας αυτές τις παραμέτρους φαίνεται να θεωρεί ότι το «legacy» του Κάρι και η επιδραστικότητά του τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ είναι στοιχεία στα οποία μπορεί να επενδύσει μακροπρόθεσμα. Γι' αυτό το λόγο σκοπεύει σαν άλλο Μάικλ Τζόρνταν να κρατήσει τον Στεφ Κάρι για πάντα στο δικό της στρατόπεδο, φυσικά με το αζημίωτο... 

Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0