Sports Βusiness

«Μπάσιμο» 2 δις από συνιδρυτή της Nike για την αγορά των Μπλέιζερς!

«Μπάσιμο» 2 δις από συνιδρυτή της Nike για την αγορά των Μπλέιζερς!
Ο Φιλ Νάιτ, εκ των ιδρυτών της Nike, κατέθεσε πρόταση 2 δις δολαρίων, για την αγορά των Μπλέιζερς.
 
Μία νέα εποχή ίσως ξημερώνει για τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Ο Φιλ Νάιτ, ιδρυτής της εταιρείας αθλητικής ένδυσης, Nike, και ο μέτοχος των Λος Άντζελες Ντότζερς, Άλαν Σμολινίσκι, κατέθεσαν πρόταση αγοράς της ομάδας του NBA!
 
Σύμφωνα με όσα διαρρέονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αυτή ξεπερνά τα 2 δις δολάρια και παρότι η εκπρόσωπος Τύπου τόνισε πως ναι μεν υπάρχει πρόταση, αλλά ο σύλλογος δεν πωλείται, το ποσό είναι τέτοιο, που σίγουρα θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις.
 

Οι Μπλέιζερς διοικούνται από την οικογένεια του Πολ Άλεν, συνιδρυτή της Microsoft που πέθανε το 2018. Παράλληλα, τα μέλη της ηγούνται των Σιάτλ Σίχοκς, ομάδας του NFL.
 
Ο Άλεν αγόρασε τους Μπλέιζερς το 1988 έναντι 70 εκατ. δολαρίων και πλέον η αξία τους υπολογίζεται σε δις. Το οικονομικό, ωστόσο, δεν φαντάζει ως πρόβλημα για τον Φίλιπ Νάιτ, τον πλουσιότερο άνθρωπο στο Όρεγκον για χρόνια.
 
Όλα εξαρτώνται από τις προθέσεις των ιθυνόντων του συλλόγου. Ο κομισάριος του ΝΒΑ, πάντως, Άνταμ Σίλβερ, άφησε τα πάντα ανοιχτά, τονίζοντας: «Κάποια στιγμή, δεδομένα ο σύλλογος θα πωληθεί».
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0