Sports Βusiness

Άλεν Άιβερσον: To deal ζωής με την Reebok και τα... εκατομμύρια που δεν μπορεί να αγγίξει (video)

Άλεν Άιβερσον: To deal ζωής με την Reebok και τα... εκατομμύρια που δεν μπορεί να αγγίξει (video)
Άιβερσον και Reebok αποτελούν brand names ταυτόσημα, με τον αμερικανικό αθλητικό κολοσσό να ακολουθεί τον «Answer»  σε ολόκληρη την καριέρα του. Για καλή του τύχη, τον σπονσοράρει και κατά τη διάρκεια της σύνταξης, βοηθώντας τον σε μεγάλο βαθμό να διατηρείται σε μία αξιοπρεπή οικονομική κατάσταση.

Πριν ένα μήνα συμπλήρωσε 47 χρόνια ζωής, αλλά το legacy του ηχεί ακόμη στα πέρατα του μπασκετικού κόσμου. Ίσως ο κορυφαίος σύγχρονος χειριστής της μπάλας, ο κοντός (σ.σ. 1,83μ) που «έσπαγε» αστραγάλους στο παρκέ. Με τη φανέλα των Σίξερς κατέκτησε το βραβείο του MVP, ενώ σήμερα, 12 σεζόν μετά την απόσυρση του, συγκεντρώνει ακόμη τα φώτα της δημοσιότητας. 

Ένα retweet του «bleacher report» έφερε στην επιφάνεια μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία. Το 2001 ο Άλεν Άιβερσον και Reebok υπέγραψαν εμπορική συμφωνία, με απολαβές που άγγιζαν τα 800.000 ευρώ ετησίως. Ως εδώ όλα καλά. Σημαντική λεπτομέρεια... η διάρκεια του συμβολαίου είναι εφ' όρου ζωής! 

Αναλυτικότερα, ο «Answer» θα συνεχίζει να πληρώνεται με τον προαναφερθέν ποσό, μέχρι την ημέρα που θα σβήσει 55 κεράκια. Τότε θα λάβει στον τραπεζικό του λογαριασμό 32 εκ. ευρώ, ώστε να αποδεσμευθεί η αθλητική εταιρεία των υποχρεώσεων της. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για έναν ιδιόμορφο όρο στο deal, τον οποίο έθεσε ο ίδιος ο παλαίμαχος γκαρντ.

Φαίνεται πως παρά το νεαρό της ηλικίας του και τον επιρρεπή χαρακτήρα του, γνώριζε ότι στο μέλλον θα χρειαστεί μια δικλείδα ασφαλείας. Μάλλον βγήκε δικαιωμένος, καθώς φαίνεται πως τα 250 εκ. που αποκόμισε από την 14ετή καριέρα του στο NBA, σχεδόν εξανεμίστηκαν. Θα μπορούσεεύκολα να αποτελεί ακόμη μία περίπτωση παίκτη που έπιασε πάτο... αλλά η Reebok τον έσωσε!

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0