Sports Βusiness

Συμφωνία «μαμούθ» για MLS και Apple που αγγίζει τα 2,4 δις!

Συμφωνία «μαμούθ» για MLS και Apple που αγγίζει τα 2,4 δις!

MLS και Apple έδωσαν τα «χέρια», υπογράφοντας μία ιστορική συμφωνία για το αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Μία νέα σελίδα «ανοίγει» για το MLS. Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Αμερικής ήρθε σε πλήρη συμφωνία με τον τεχνολογικό κολοσσό της Apple, για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των παιχνιδιών του, έναντι 240 εκατ. ευρώ ανά έτος!

Το ποσό -προφανώς- κρίνεται δυσθεώρητο. Αν αναλογιστεί κανείς, όμως, πως η εν λόγω συμφωνία θα βρίσκεται σε ισχύ για την επόμενη δεκαετία και το συνολικό ποσό θα εκτοξευθεί στα 2.4 δισεκατομμύρια, στη μεγάλη εικόνα, μοιάζει με ένα σημείο τομής για το MLS.


Περισσότερα από 900 παιχνίδια θα μεταδοθούν από το 2022 έως το 2032, τα οποία θα είναι διαθέσιμα από την εφαρμογή του Apple TV+ σε ολόκληρο τον πλανήτη. Παράλληλα, θα προσφέρονται μέσω live streaming ματς του MLS Next Pro και του MLS Next, αναπτυξιακών προγραμμάτων του αμερικανικού ποδοσφαίρου.

«Πιστεύουμε πως το πρωτάθλημά μας είναι έτοιμο για το επόμενο βήμα. Η συμφωνία με την Apple θα προσφέρει μία πιο φρέσκια ματιά στους φιλάθλους, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν από κάθε γωνιά του πλανήτη το προϊόν», ανέφερε ο κομισάριος του MLS, Ντον Γκάρμπερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ματς θα μεταδίδονται τόσο στα αγγλικά, όσο και στα ισπανικά, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για περιγραφές αγώνων στα γαλλικά και τα πορτογαλικά, εντός της επόμενης τριετίας.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0