Sports Βusiness

Ο Λούις Χάμιλτον έχει δωρίσει το 6.7% του πλούτου του σε ιδρύματα!

Ο Λούις Χάμιλτον έχει δωρίσει το 6.7% του πλούτου του σε ιδρύματα!
 Ο Σερ Λούις Χάμιλτον έγινε ο επίσημα ο 5ος πιο «γενναιόδωρος» άνθρωπος στην Βρετανία, καθώς ο ίδιος έχει δώσει περίπου 20 εκατ. λίρες σε ιδρύματα σε διάστημα πέντε μηνών!

Σύμφωνα με την «Sunday Times Rich List» του 2022, η οποία αποκαλύπτει τα πρόσωπα που έχουν προχωρήσει στις μεγαλύτερες φιλανθρωπίες, ο πιλότος της F1 βρίσκεται στην 5η θέση της σχετικής λίστας. Με τις δωρεές του να ξεπερνάνε τις 20 εκατομμύρια λίρες.

Ο Βρετανός, ο μόνος έγχρωμος πιλότος στην ιστορία της F1 και επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, βρίσκεται στην ευχάριστη οικονομική θέση να βοηθάει ανθρώπους, μέσω του ιδρύματος «Mission 44»,  που δεν έχουν την δυνατότητα να βρεθούν σε πανεπιστήμια ή ακόμα να βρουν μία δουλειά για να βγάζουν τα προς το ζην.

Μάλιστα στην σχετική λίστα βρίσκεται και ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο αστέρας της Λίβερπουλ και της εθνικής Αιγύπτου βρίσκεται στην 8η θέση, δωρίζοντας το 6% (2.5 εκατ. λίρες) του πλούτου του, που ακουμπάει συνολικά τις 41 εκατομμύρια λίρες. Ενώ και ο γνωστός ράπερ, «Stormzy» είναι 11ος.

Τέλος, τα έσοδα του 37άχρονου φαίνεται να δαπανούνται σε κάποια… γιοτ όπως το «Sunseeker» που έκανε την εμφάνιση του στην μαρίνα του Μονακό και κοστολογείται στις 3.1 εκατ. λίρες.

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0