Sports Βusiness

Κρίσταλ Πάλας: Άνοιγμα στην αφρικανική ήπειρο μέσω συμφωνίας για χορηγία

Κρίσταλ Πάλας: Άνοιγμα στην αφρικανική ήπειρο μέσω συμφωνίας για χορηγία

Η Κρίσταλ Πάλας συμφώνησε με την αφρικανική πλατφόρμα μεταφοράς χρημάτων Mukuru, για χορηγία, το logo της οποίας θα κυριαρχεί στα μανίκια της φανέλας των «αετών». Μια συνεργασία στρατηγικής σημασίας.

Ο λονδρέζικος σύλλογος αποσκοπεί στο «άνοιγμα της αγοράς» σε αχαρτογράφητα, κατά γενική ομολογία, νερά, όπως αυτά της αφρικανικής ηπείρου. Η Κρίσταλ Πάλας, έδωσε τα χέρια με την εταιρία Mukuru, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, για μια χορηγία μεγαλύτερη της τωρινής, η οποία ανέρχεται στα 1,17 εκατομμύρια ευρώ, με την Facebank.

H συνεργασία αυτή έπεται να ξεκινήσει από την αμέσως ερχόμενη σεζόν 2022/23, αντικαθιστώντας τη Facebank, streaming brand που συμπεριλαμβάνεται στον όμιλο της Fubo TV. Το έμβλημα που υπάρχει στο αριστερό μανίκι των «αετών» την τρέχουσα περίοδο ανήκει στον συνιδιοκτήτη του συλλόγου, Τζον Τέξτορ, με τη συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές να προσθέτει στα ταμεία του συλλόγου 1,17 εκατομμύρια ευρώ για αυτή τη χρονιά.
μνμνμνμνμν.jpg

Mukuru και Πάλας προχώρησαν στην επίτευξη συνεργασίας αποσκοπώντας σε μακροχρόνια σχέδια, η κάθε πλευρά από τη δική της σκοπιά. Ο αφρικανικός κολοσσός αφενός μεν στοχεύει στην αξιοποίηση της δημοτικότητας της Premier League στην ήπειρο για την περαιτέρω γιγάντωση του ονόματος του, αφετέρου δε ελπίζει μελλοντικά και σε αναβάθμιση της συνεργασίας με το βρετανικό σωματείο. Με τη χορηγία αυτή η Mukuru τοποθετείται στη βαθμίδα των επίσημων χορηγών του συλλόγου, με το βλέμμα να «κοιτά» ψηλότερα σε σπουδαιότερες ευκαιρίες, για σημαντικότερες χορηγίες με μεγαλύτερη προβολή.

Τα ακριβή οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, γεγονός που πρόκειται να διασαφηνιστεί το προσεχές διάστημα. Οι «αετοί του Λονδίνου» αποσκοπούν στη διεύρυνση της βάσης των φαν της ομάδας σε περιοχή που ούτως ή άλλως έχει την πέραση της λόγω καταγωγής επτά παικτών από το ρόστερ της. Λεγόμενα που επιβεβαιώνονται και από το διευθυντή επικοινωνίας του συλλόγου, Μπάρι Γουέμπερ. «Ως σύλλογος, είμαστε περήφανοι για τους δεσμούς μας με την αφρικανική ήπειρο, οι οποίοι ενθαρρύνθηκαν από τον Σεϊκού Κουγιατέ, ο οποίος κέρδισε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Αυτή η συνεργασία θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τη διεθνή βάση θαυμαστών μας και η Mukuru θα είναι μαζί μας σε μια συναρπαστική στιγμή για το σύλλογο, τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου».

Η Mukuru μετράει 18 χρόνια λειτουργίας και υπολογίζεται πως μέσω της πλατφόρμας της έχουν διενεργηθεί πάνω από 100 εκατομμύρια συναλλαγές συνολικά, με 10 εκατομμύρια χρήστες να την προτιμούν αυτή τη στιγμή.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0