Sports Βusiness

Ίντερ Μαϊάμι: «Πράσινο φως» για το Miami Freedom Park του 1 δισ. δολαρίων!

Ίντερ Μαϊάμι: «Πράσινο φως» για το Miami Freedom Park του 1 δισ. δολαρίων!

Η Ίντερ Μαϊάμι εξασφάλισε το δικαίωμα να κατασκευάσει ένα νέο, ιδιωτικά χρηματοδοτούμενο, υπερσύγχρονο στάδιο, αφού οι επίτροποι της πόλης του Μαϊάμι ψήφισαν 4-1 υπέρ του σχεδίου ανάπτυξης μικτής χρήσης του Miami Freedom Park.

Η Ίντερ Μαϊάμι έχει παίξει στο DRV PNK Stadium στο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα, από τότε που εντάχθηκε στο MLS το 2020 και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να κατασκευαστεί η νέα εγκατάσταση.

Ένα προτεινόμενο στάδιο 25.000 θέσεων θα είναι μέρος μιας εκτεταμένης ανάπτυξης 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων (885 εκατομμυρίων ευρώ) στον χώρο του δημόσιου συλλόγου Melreese Country Club, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο, εμπορικό και χώρο γραφείων, ένα Tech Hub και ένα δημόσιο πάρκο.

Μετά από επτά ώρες συζήτησης, η πολύ καθυστερημένη ψηφοφορία για την εξασφάλιση μίσθωσης για 99 χρόνια στον ιστότοπο, ψηφίστηκε η απόφαση ότι η ομάδα θα παίξει σύντομα στην πόλη του Μαϊάμι, γεγονός που ήταν ένας από τους όρους για να ενταχθεί στο MLS.

Η ψηφοφορία για την εξασφάλιση της συμφωνίας μη προσφοράς είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση την περασμένη εβδομάδα μετά από βίντεο του σκηνοθέτη Μπίλι Κόρμπεν με, που υπογραμμίζει τα πιθανά προβλήματα για τους τοπικούς φορολογούμενους. Αλλά η ψηφοφορία εξασφαλίστηκε, πράγμα που σημαίνει ότι η Ίντερ θα συνεχίσει την πρόσφατη κατασκευαστική άνθηση του MLS.
x5uxbcbfuuj14ztbimx8.jpg

Το χρονοδιάγραμμα για τη νέα εγκατάσταση είναι ασαφές προς το παρόν, με ορισμένα ζητήματα που σχετίζονται με το ακίνητο να πρέπει ακόμη να επιλυθούν.

Στο εξής, ο σύλλογος σχεδιάζει να στεγάσει τη θυγατρική του ομάδα MLS Next Pro στο DRV PNK Stadium, ενώ η πρώτη ομάδα θα προπονηθεί επίσης στις εγκαταστάσεις. Ο αρθρωτός χώρος 18.000 θέσεων θα φιλοξενεί επίσης την ακαδημία νέων, τις κλινικές ποδοσφαίρου και τα διοικητικά γραφεία της ομάδας.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0