Sports Βusiness

Η νεολαία της Ligue 1 που σπάει τα… ταμεία! (video)

Η νεολαία της Ligue 1 που σπάει τα… ταμεία! (video)
Η εμφάνιση του Άλι Τσο απέναντι στη Παρί Σεν Ζερμέν, ντυμένος στα χρώματα της Ανζέ, έδωσε την ευκαιρία στο BN Sports να σας παρουσιάσει τα 5+1 αστέρια που δεν έχουν κλείσει το 20ο έτος της ζωής τους και ήδη έχουν σπάει τα οικονομικά… κοντέρ

Η Ligue 1 δεν είναι το πρωτάθλημα που θα σκεφτεί κάποιος πρώτο στα κορυφαία της Ευρώπης. Η κυριαρχία της Παρί Σεν Ζερμέν από τη μία και από την άλλη η κατώτερη ποιότητα των υπόλοιπων γαλλικών ομάδων, με τους «μεγάλους» να βρίσκονται σε μελαγχολικά επίπεδα.

Ωστόσο, οι τιμές που κινούνται τα παιδιά της… νεολαίας και μάλιστα, σε ομάδες που είναι μακριά από τις θέσεις της Ευρώπης, είναι εξωφρενικές. Εκτός πραγματικότητας. Το BN Sports σας αναλύει όσα τι συμβαίνει στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο της Γαλλίας.

Ουγκό Εκιτικέ – 20 εκατ. ευρώ (Ρεμς)

Θεωρείται πως είναι μία ανάσα από τη Νιουκάστλ, όμως μέχρι το καλοκαίρι, η Ρεμς απολαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια που έβγαλαν οι ακαδημίες της. Ο Ουγκό Εκιτικέ μπορεί να βρίσκεται μόλις μία σεζόν σε υψηλό επίπεδο, όμως έχει εκτοξεύσει την αξία του ήδη στα 20 εκατ. ευρώ. Σε 25 αγώνες μετράει ήδη 10 γκολ αλλά και τρεις ασίστ, κάτι που δείχνει πως ο δανεισμός στη δανέζικη Βέιλε, του έκανε πολύ καλό.

Παπέ Σαρ – 20 εκατ. ευρώ (Μετζ)

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους της λίστας, ο Παπέ Σαρ δεν ανήκει στη Μετζ. Η Τότεναμ τον έχει αγοράσει από το περασμένο καλοκαίρι και τον έχει αφήσει δανεικό στην ουραγό του γαλλικού πρωταθλήματος. Χρειάστηκε επίσης ένα χρόνο για να βάλει στα ταμεία της ομάδας 16,5 εκατ. ευρώ αλλά και ακόμα ένα για να διπλασιάσει την αξία του. Από 10 εκατ. ευρώ που κόστιζε ένα καλοκαίρι πριν, πλέον έχει φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ. Ο 19χρονος αμυντικός μέσος μετράει συνολικά 29 συμμετοχές φέτος, με απολογισμό ένα γκολ και δύο ασίστ.

Μοχαμέντ Άλι Τσο – 15 εκατ. ευρώ (Ανζέ)

Τον απολαύσαμε απέναντι στα αστέρια της Παρί Σεν Ζερμέν και ήδη έχει μία ντουζίνα προτάσεις για το ερχόμενο καλοκαίρι. Ένα ακόμα ταλέντο που δεν… έπεισε τον παριζιάνικο σύλλογο, πέρασε από την Έβερτον και τώρα δεσπόζει στην Ανζέ. Στον γαλλικό σύλλογο έχει εκτοξευθεί σαν αξία και μέσα σε μία διετία, έχει αγωνιστεί 51 φορές αλλά με μόλις δύο γκολ στο ενεργητικό του. Για τον υψηλόσωμο (1,90 μ.) φορ αυτό δεν τον επηρεάζει ιδιαίτερα, καθώς μιλάμε για ένα παιδί που έχει γεννηθεί το 2004.

Λούκας Γκουρνά Ντουά – 10 εκατ. ευρώ (Σεντ Ετιέν)

Ακόμα ένα μεγάλο ταλέντο που παλεύει για την σωτηρία με την ομάδα του. Ο Λούκας Γκουρνά Ντουά είναι από τις λίγες ευχάριστες νότες της φετινής Σεντ Ετιέν και είναι μία από τις επιλογές που θα φέρουν οικονομική ανάσα στον γαλλικό σύλλογο το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο 18χρονος αμυντικός χαφ έχει κάνει γεμάτη σεζόν με 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και είναι λογικό η αξία του να έχει σκαρφαλώσει απότομα στα 10 εκατ. ευρώ.

Ελιέ Γουαχί – 8 εκατ. ευρώ (Μονπελιέ)

Αν και ο Άλι Τσο είναι το αστέρι της κατηγορία, στη Μονπελιέ το θεωρούν… αδικία για το δικό τους αστέρι. Τον Ελιέ Γουαχί. Ο 19χρονος επιθετικός έχει σαφώς καλύτερα στατιστικά στους ποδοσφαιριστές της ηλικίας του, καθώς ήδη μετράει οκτώ γκολ σε 34 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, για αυτό και η αξία του αγγίζει τα οκτώ εκατ. ευρώ. Μάλιστα, ο διεθνής με την Κ21 της Γαλλίας, μπορεί να αγωνιστεί κάλλιστα και ως φορ αλλά και ως εξτρέμ.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0