Sports Βusiness

«Φτωχοί» σε σχέση με τους Ευρωπαίους διαιτητές, οι Αμερικανοί του MLS!

«Φτωχοί» σε σχέση με τους Ευρωπαίους διαιτητές, οι Αμερικανοί του MLS!

Οι μισθοί των διαιτητών στο MLS δεν είναι ακριβώς τόσο δελεαστικοί… όσο οι περισσότεροι θα περίμεναν μιας και ένας μέσος διαιτητής «βάζει» στις τσέπες του μέχρι και 40 χιλιάδες δολάρια ετησίως. Βλέποντας με… κιάλια τα υπέρογκα ποσά που λαμβάνουν οι «άρχοντες» των αγώνων στις καλύτερες διοργανώσεις στην Ευρώπη.  

Μπορεί το Αμερικάνικο ποδόσφαιρο να κάνει άλματα προόδου, «ανεβάζοντας» το επίπεδο του MLS ένα σκαλί παραπάνω με τις σπουδαίες μεταγραφές που πραγματοποιούνται από μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Όμως, τα πρόσωπα που διευθύνουν τις αναμετρήσεις… έχουν σίγουρα ένα λόγο να παραπονεθούν για τα χρηματικά ποσά που λαμβάνουν για τις υπηρεσίες τους. 

Μιας και αυτό εξαρτάται από την εμπειρία τους στο χώρο, ακολουθείτε ένα… διαφορετικό μοτίβο. Πιο αναλυτικά, υπάρχουν level που το καθορίζουν αυτό. Στο πρώτο επίπεδο βρίσκονται οι διαιτητές που έχουν στο βιογραφικό τους εμπειρία από 20 αγώνες και κάτω και λαμβάνουν 255 δολάρια ανά αγώνα, στο δεύτερο level η προϋπηρεσία πρέπει να είναι από 21 έως 40 ματς και εξασφαλίζει 670 δολάρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς των διαιτητών. 

Επιπλέον, στα τελευταία επίπεδα μπορεί κάποιος να καρπωθεί έως και 875 δολάρια ανά αναμέτρηση, με βάση την εμπειρία που πρέπει να έχει, δηλαδή από 76 αγώνες και πάνω. Με κάποιους από αυτούς να είναι οι Σίλβιου Πετρέσκου, Χιλάριο Γκραχέδα, Μαρκ Γκάιγκερ, Άλεν Τσάπμαν και Κέβιν Σκοτ. Οι οποίοι τη περσινή σεζόν έλαβαν 55 χιλιάδες δολάρια προ φόρων

CdLwIxuXEAEVA8C.jpg

Αντίθετα με την «ελίτ» των ευρωπαίων διαιτητών, με μέτρο σύγκρισης την αγγλική Premier League που τους ανταμείβει με δύο χιλιάδες δολάρια ανά αγώνα και το Champions League που προσφέρει «γη και ύδωρ», μιας και οι υπηρεσίες τους για έναν αγώνα στην κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση χρεώνει την UEFA από 1.500 έως και δέκα χιλιάδες δολάρια!

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0