Sports Βusiness

Δίνει μάχη για να φέρει το Super Bowl στο Λονδίνο το 2026 η Τότεναμ!

Δίνει μάχη για να φέρει το Super Bowl στο Λονδίνο το 2026 η Τότεναμ!
Ένα σημαντικό deal για το πρεστίζ της Τότεναμ θέλει να πετύχει ο Ντάνιελ Λίβι, προσπαθώντας να φέρει το Super Bowl το 2026 στο Λονδίνο.
Σχετικά Άρθρα

Η πρώτη ομάδα που θα φιλοξενήσει το Super Bowl στην Ευρώπη προσπαθεί να γίνει η Τότεναμ! Τα «Σπιρούνια» έχουν ήδη ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με το NFL, καθώς υπάρχει υπογεγραμμένο δεκαετές συμβόλαιο αξίας 47.5 εκ. ευρώ για τη φιλοξενία δύο αγώνων της κανονικής περιόδου ανά έτος.

Το επόμενο βήμα που ευελπιστεί να πετύχει ο Ντάνιελ Λίβι, είναι η φιλοξενία του Super Bowl το 2026. Όπως ισχυρίζεται το NFL, η διοργάνωση του Super Bowl αποφέρει έως 356 εκ. ευρώ στην πόλη που το φιλοξενεί. Βέβαια, το αναφερόμενο ποσό είναι αμφιλεγόμενο διότι υφίσταται μεγάλο κόστος για την πραγματοποίηση του αγώνα.

Η διαδικασία υποβολής των προσφορών έχει ομοιότητες με την αντίστοιχη της ανάθεσης των Μουντιάλ και των Ολυμπιακών Αγώνων. Φυσικά το NFL απαιτεί από τους οικοδεσπότες να έχουν μεριμνήσει για το πάρκινγκ, τα ξενοδοχεία και τις φορολογικές απαλλαγές.
Tom_Brady_1.jpg

Τι έχει να κερδίσει η Τότεναμ σε περίπτωση που ο Ντάνιελ Λίβι καταφέρει να φτάσει στο μεγάλο deal; Την εκτόξευση του status της ομάδας σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα, ακόμα και σε περίπτωση αποτυχημένης προσφοράς, το προφίλ της ομάδας θα ανέβει στις ΗΠΑ με τις πιθανότητες εύρεσης συνεργάτη για τα δικαιώματα ονομασίας του γηπέδου να αυξάνονται.

Όπως είναι ευρέως γνωστό, ο Ντάνιελ Λίβι είναι ένας σκληρός διαπραγματευτής. Μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει στα χέρια του ικανοποιητική πρόταση για τα δικαιώματα ονομασίας του νέου γηπέδου αξίας 1.18 δις ευρώ, με τον Λίβι να ζητάει 475 εκ. ευρώ για 20 χρόνια!

Το μεγάλο εμπόδιο για την επίτευξη της συμφωνίας με το NFL για το Super Bowl είναι η ζώνη ώρας του Λονδίνου. Το Συμβούλιο του Χάρινγκεϊ θα μπορούσε να μπλοκάρει τη συμφωνία εφόσον κρίνει ότι δεν ταιριάζει στην αμερικανική τηλεοπτική αγορά, με τους διαφημιστές να χρειάζονται διαβεβαιώσεις. Ανταγωνισμός για την Τότεναμ θα προκύψει πιθανότατα από το Stadium Australia στο Σίδνεϊ, με τη διαφορά ώρας να είναι πιο κατάλληλη.

Ο λόγος που το NFL μπαίνει στη διαδικασία υπερατλαντικού ανοίγματος, είναι για να αυξήσει το διεθνές κοινό του αθλήματος. Το γήπεδο της Τότεναμ είναι το πρώτο ειδικά κατασκευασμένο στάδιο NFL εκτός ΗΠΑ, διαθέτοντας τεχνητό χλοοτάπητα για αγώνες αμερικανικού ποδοσφαίρου, κάτω από το γρασίδι που είναι ανασυρόμενο!

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0