Sports Βusiness

WNBA: Γράφει ιστορία η Χάμον ως η πρώτη προπονήτρια με μισθό άνω του ενός εκατομμυρίου!

WNBA: Γράφει ιστορία η Χάμον ως η πρώτη προπονήτρια με μισθό άνω του ενός εκατομμυρίου!

Με τον μισθό της πλέον να υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο, η Μπέκι Χάμον χαράζει για ακόμη μία φορά ένα λαμπρό μονοπάτι στο WNBA και το γυναικείο μπάσκετ.

Σχετικά Άρθρα

Μια χρυσή σελίδα αναγράφεται στον γυναικείο αθλητισμό αλλά και το μπάσκετ! Συγκεκριμένα η Μπέκι Χάμον, επικεφαλής των Λας Βέγκας Έισις, θα αποτελέσει την πρώτη προπονήτρια στο WNBA της οποίας ο μισθός θα υπερβεί το 1 εκατομμύριο δολάρια.

«Ο καθένας μπορεί να την κοιτάξει και να πει “είναι ακριβώς όπως εγώ: μια μικρή μπασκετμπολίστρια που έχει συνταξιοδοτηθεί, πήρε αυτήν τη δουλειά και πλέον  βγάζει ένα εκατομμύριο δολάρια – μπορώ να το κάνω κι εγώ αυτό”», ανέφερε αρχικά ο ιδιοκτήτης του συλλόγου Μαρκ Ντέιβις. «Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να φέρω μια τέτοιου είδους αξία», πρόσθεσε.

Η Χάμον θα επιστρέψει στο WNBA μετά από 8 χρόνια και την αποχώρησή της το 2014. Έκτοτε είχε ενταχθεί στους Σαν Αντόνιο Σπερς ως βοηθός προπονητή, με τον αναφερόμενο μισθό της να φτάνει περίπου τα 750.000 δολάρια.

Όταν ανέλαβε τη δουλειά με τους Έισις στις αρχές Ιανουαρίου, η 44χρονη είπε ότι η μετάβαση στο WNBA ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. «Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά τη σημασία αυτής της ευκαιρίας που έχω. Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στο να είσαι πρώτος προπονητής. Νιώθω ότι είμαι έτοιμη να έχω τη δική μου ομάδα!», είχε αναφέρει συγκεκριμένα.

Πολλοί προπονητές στο κολεγιακό μπάσκετ γυναικών βγάζουν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως, συμπεριλαμβανομένων των Άντια Μπαρνς και Ντον Στάλεϊ, που υπέγραψαν και οι δύο ανανεώσεις συμβολαίου κατά τη διάρκεια της εκτός σεζόν. Η δεύτερη μάλιστα, είναι αυτή τη στιγμή μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες της θέσης της στο γυναικείο μπάσκετ εν γένει.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0