Sports Βusiness

Ψάχνει… ενοικιαστή για το «Parken» και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της η Κοπεγχάγη!

Ψάχνει… ενοικιαστή για το «Parken» και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της η Κοπεγχάγη!
Μια από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες της Δανίας, η Κοπεγχάγη ενδιαφέρεται να πουλήσει όλα τα ακίνητά της, συμπεριλαμβανομένου του σταδίου της.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, ο ιδιοκτήτης της «FC Copenhagen Parken Sport & Entertainment» διερευνά την πώληση του σταδίου της, «Parken», το οποίο έχει χωρητικότητα 38.065 θέσεων, μεταξύ άλλων ακινήτων, με σκοπό τη μίσθωση!

Επιπλέον, η διοίκηση της ιστορικής ομάδας της Δανίας, επιδιώκει επίσης να πωλήσει τέσσερα κτίρια γραφείων κοντά στο γήπεδό της και δύο υδάτινα πάρκα!

Αξίζει να σημειωθεί, τα ακίνητα της εταιρείας κοστίζουν τη δεδομένη χρονική στιγμή περί τα 183 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τον μήνα Νοέμβριο, ενώ οι μετοχές του σταδίου σημείωσαν… άλμα περίπου 10% την Τρίτη μετά την είδηση περί ενδεχόμενη ενοικίασης τους σε εταιρεία leasing, η οποία μετέπειτα θα έρθει σε επαφή με ενδιαφερόμενο αγοραστή.

parken_outside.jpg

Ο σύλλογος της Κοπεγχάγης συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της Δανίας, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει σταθερή παρουσία στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA.

Τον Ιούνιο του 2021, η κορυφαία λίγκα της χώρας (Danish Superliga) «ένωσε» τις δυνάμεις της μαζί με άλλες 8, έτσι ώστε εξασφαλίσει ένα ετήσιο τηλεοπτικό συμβόλαιο, που τις θα τις εξασφαλίσεις έσοδα από 4 εκατ. ευρώ έως 17 εκατ. ευρώ!

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0