Sports Βusiness

Κινέζικη εταιρεία ΜΜΕ καλείται να πληρώσει πρόστιμο 213 εκατομμύριων δολαρίων στη Premier League!

Κινέζικη εταιρεία ΜΜΕ καλείται να πληρώσει πρόστιμο 213 εκατομμύριων δολαρίων στη Premier League!

Η κινέζικη PPTV του ομίλου Suning Holding Groups, σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου, καλείται να καταβάλλει το ποσό των 213 εκατ. δολαρίων στην Premier League λόγω αθέτησης συμφωνίας. 

 

Το πρωτάθλημα Αγγλίας «νίκησε» τη μάχη του Ανώτατου Δικαστηρίου, με αποτέλεσμα η πρώην συνεργάτης της, PPTV, να καλείται να καταβάλει το πρόστιμο των 213 εκατ. δολαρίων που της επιβλήθηκε. 

Το δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε ότι η μητρική εταιρεία PPLive Sports International οφείλει, εκτός του προστίμου, να επιβαρυνθεί με τους τόκους αλλά και τα δικαστικά έξοδα. Από την άλλη η Κινέζικη εταιρεία ισχυρίζεται ότι η μη καταβολή οφείλεται στην αναταραχή στη μετάδοση αγώνων λόγω της πανδημίας και την παύση που διήρκησε 100 ημέρες στα αγγλικά γήπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Suning Holding Groups αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα ρευστότητας, γεγονός που είχε επηρεάσει και την Ίντερ το περασμένο καλοκαίρι με αρκετές πωλήσεις, η οποία ανήκει στη κινέζικη εταιρεία.

Ωστόσο η Premier League χαιρετίζει την απόφαση του Δικαστηρίου και σύμφωνα με δηλώσεις, θα επισπεύσει τις προβλεπόμενες ενέργειες για την ταχύτατη είσπραξη του εν λόγω ποσού.

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0