Sports Βusiness

Γερό «μπάσιμο» του Facebook στις αθλητικές μεταδόσεις!

Γερό «μπάσιμο» του Facebook στις αθλητικές μεταδόσεις!

Το Facebook ετοιμάζει μία κίνηση που θα ανατρέψει τα δεδομένα στις αθλητικές μεταδόσεις, αφού στοχεύει στην εντατικοποίηση των προβολών αθλητικών γεγονότων μέσω της πλατφόρμας του.

Σχετικά Άρθρα

Η δυναμική του Facebook δεν αμφισβητείται και οι ιθύνοντες του το γνωρίζουν περισσότερο από κάθε άλλον. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που αποφάσισαν να επεκτείνουν περαιτέρω τις προβολές αθλητικών γεγονότων!

Όπως διαρρέεται, οι ενδιαφερόμενοι θα καλούνται να καταβάλουν ένα ποσό, ως ένα είδος ψηφιακού εισιτήριου, που θα τους επιτρέπει την πρόσβαση σε συγκεκριμένα παιχνίδια, κάτι που θα αποφέρει κέρδος τόσο στην πλατφόρμα, όσο και στις ομάδες που θα αγωνίζονται.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται πανεπιστημιακές ομάδες, αλλά και σύλλογοι χαμηλότερων κατηγοριών, που τα έσοδά τους δεν είναι υψηλά, όπως και οι οικονομικές τους απαιτήσεις.

Εν ολίγοις, το Facebook «βαδίζει» στα χνάρια της HBO και της Showtime, που έπρατταν κάτι ανάλογο για χρόνια, κυρίως μέσω αγώνων μποξ, WWE και μικτών πολεμικών τεχνών.

«Θεωρώ πως τα παιχνίδια που προβάλλονται μεμονωμένα στο ίντερνετ μέσω ενός χρηματικού αντιτίμου, δεν θα εξαφανιστούν, αλλά το ακριβώς αντίθετο! Θα βοηθήσουν περαιτέρω οικονομικά τους συλλόγους, αφού ο κόσμος δείχνει διατεθειμένος να πληρώσει για να παρακολουθήσει συγκεκριμένα αθλητικά γεγονότα και να αποφύγει τις συνδρομές» δήλωσε ο Rob Shaw, υπεύθυνος του αθλητικού τομέα του Facebook. Άλλωστε, είναι κάτι που το αποδεικνύουν και οι αριθμοί!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Challenge Miami, ένα επαγγελματικό event τριάθλου, που τον περασμένο Μάρτιο, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον περισσότερων από 17.000 ανθρώπων, έναντι ενός εισιτηρίου 2.99 δολαρίων.

Πλέον, αναμένεται να φανεί αν το συγκεκριμένο πλάνο θα ευοδώσει αρχικά, και έπειτα αν θα συμπεριλάβει και ομάδες εκτός των ΗΠΑ, που στην παρούσα χρονική περίοδο, βρίσκονται στο επίκεντρο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0