Sports Βusiness

MLS: Σε αναζήτηση συμφωνίας ύψους 300 εκατομμυρίων για τα εγχώρια δικαιώματα!

MLS: Σε αναζήτηση συμφωνίας ύψους 300 εκατομμυρίων για τα εγχώρια δικαιώματα!

Η διοργανώτρια Αρχή του MLS κοιτάζει το μέλλον στα μάτια, όπου και βλέπει ένα φιλόδοξο και κερδοφόρο μονοπάτι.

Σχετικά Άρθρα

Η Major League Soccer φέρεται να αναζητά 300 εκατομμύρια δολάρια ετησίως προκειμένου να συνάψει νέα συμφωνία για τα εγχώρια δικαιώματα, η οποία θα ξεκινήσει στην αρχή της σεζόν του 2023. Αυτή θα ήταν μια σημαντική αύξηση στο ετήσιο ποσό των 90 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρνει το πρωτάθλημα από το ESPN, το Fox Sports και την Univision μαζί.

Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για το State of the League, ο επίτροπος του MLS Ντον Γκάρμπερ είπε ότι αναμένει πως ένα νέο deal για τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2022. Πρόσθεσε επιπλέον ότι το πακέτο θα περιέχει κάθε αγώνα του πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένων τοπικών, εθνικών, γραμμικών και δικαιωμάτων εκπομπής. Θα περιλαμβάνει επίσης το διευρυμένο Leagues Cup, το οποίο ονόμασε «March Madness meets the World Cup», και το MLS Next Pro πρωτάθλημα που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Το MLS βρίσκεται στα ύψη με το πρόσφατο παιχνίδι ανήμερα της Ημέρας των Ευχαριστιών να εξασφαλίζει 1,85 εκατομμύρια τηλεθεατές στο κύριο δίκτυο εκπομπής Fox, σπάζοντας μια σειρά από ρεκόρ τηλεθέασης εγχώριων τηλεοράσεων. Εν τω μεταξύ, το Κύπελλο MLS 2021 μεταξύ της Νιου Γιορκ Σίτι και της Πόρτλαντ Τίμπερς, είχε κατά μέσο όρο 1,14 εκατομμύρια θεατές στο ABC, παρέχοντας το κοινό με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση για ένα Κύπελλο σε δίκτυο που ανήκει στην Disney από το 2009.

Σύμφωνα με το CNBC, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το MLS θα μπορούσε να πλησιάσει τα 200 εκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματά της λόγω ορισμένων παραγόντων. Αυτά είναι ότι τα εθνικά δικαιώματα των ανδρών και των γυναικών των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα αποτελούν πλέον μέρος του πακέτου.

Η πρόσφατη συμφωνία για τα δικαιώματα του National Football League ύψους 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει καταναλώσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για τα αμερικανικά δίκτυα για χρήση άλλων αθλητικών δικαιωμάτων και ορισμένων διεθνών πρωταθλημάτων, όπως η Premier League, τα οποία αποδεικνύονται σταθερά πιο δημοφιλή από το MLS στους θεατές των ΗΠΑ.

Η Αρχή, όμως, ελπίζει ότι η επικείμενη άφιξη των Σαρλότ, Σαιντ Λούις και το δυναμικό του Λας Βέγκας στο πρωτάθλημα και η ευρεία φύση της συσκευασίας τους δικαιώματα θα αποκομίσουν σημαντικά οφέλη.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0