Sports Βusiness

Προειδοποίηση στην Άρσεναλ για τους λανθασμένους χειρισμούς με τα Fan Token!

Προειδοποίηση στην Άρσεναλ για τους λανθασμένους χειρισμούς με τα Fan Token!

Η Άρσεναλ έχει προειδοποιηθεί από την Υπηρεσία Προτύπων Διαφημίσεων της Βρετανίας, σχετικά με τις προσφορές της για μάρκες θαυμαστών.

Σοβαρή είναι η προειδοποίηση που έχει δεχθεί η  Άρσεναλ από την Υπηρεσία Προτύπων Διαφημίσεων της Βρετανίας, αναφορικά με τα Fan Token και τις δυνατότητες που παρέχουν στους οπαδούς.

Αναλυτικότερα, τα Fan Token επιτρέπουν στους κατόχους να ψηφίζουν σε αποφάσεις που σχετίζονται με αθλητικούς συλλόγους και έχουν γίνει μια νέα πηγή εσόδων. Επί της ουσίας, οι μάρκες έχουν την αξία των κρυπτονομισμάτων.

Ο επόπτης διαφημίσεων πιστεύει ότι η Άρσεναλ απέτυχε να απεικονίσει τους κινδύνους της επένδυσης και εκμεταλλεύτηκε την απειρία των καταναλωτών με περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με κρυπτογράφηση.

Μια χούφτα ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών συλλόγων έχουν αποφέρει έσοδα άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων χρησιμοποιώντας το Socios, μια διαδικτυακή αγορά για μάρκες οπαδών, σύμφωνα με την Telegraph.

Στην ίδια συζήτηση, συμπεριλαμβάνονται και οι μάρκες θαυμαστών που έχουν επίσης συγκεντρώσει την προσοχή των παικτών. Τον Αύγουστο, ο Λιονέλ Μέσι υπέγραψε διετές συμβόλαιο 41 εκατομμυρίων δολαρίων με την Παρί Σεν Ζερμέν και ένα μέρος του συμβολαίου του πληρώνεται σε μάρκες οπαδών.

Η PSG δεν αποκάλυψε πόσες μάρκες έλαβε ο Μέσι, αλλά είπε στο Reuters ότι το ποσό ήταν «σημαντικό».

Το πράγμα πάντως δεν περιορίζεται μόνο στην Άρσεναλ και την Παρί Σεν Ζερμέν. Η UFC ανακοίνωσε ένα σχέδιο τον Μάιο για την έκδοση ενός διακριτικού που βασίζεται σε blockchain σε συντονισμό με τη Socios και την Chiliz, μια ανταλλαγή κουπονιών που εστιάζει στον αθλητισμό.

Η Chiliz επενδύει 50 εκατομμύρια δολάρια για να φέρει το μοναδικό της σύστημα πρόσβασης θαυμαστών αθλητικών ομάδων στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει εξασφαλίσει συνεργασίες με τα περισσότερα μεγάλα αθλητικά πρωταθλήματα των ΗΠΑ, τη NASCAR και τις ομάδες esports.

Το παγκόσμιο ανώτατο όριο της αγοράς fan token έφτασε τα 413 εκατομμύρια δολάρια από την Τετάρτη.

Επομένως, με τα παραδείγματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να ποικίλουν, η προειδοποίηση των Βρετανών στην Άρσεναλ, είναι σημαντική. Μένει να δούμε, αν η ομάδα θα αντιστρέψει την κατάσταση ή αν θα λάβει κάποια μέτρα για την ενημέρωση των φίλων της.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0