Sports Βusiness

Ρεάλ Μαδρίτης και Adobe συνεργάζονται, ώστε η «βασίλισσα» να παίζει σε άλλα… επίπεδα και στον ψηφιακό τομέα! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης και Adobe συνεργάζονται, ώστε η «βασίλισσα» να παίζει σε άλλα… επίπεδα και στον ψηφιακό τομέα! (video)

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Adobe, φανερώνοντας την διάθεσή της να επενδύσει, εκτός από τον αγωνιστικό, και στον ψηφιακό τομέα!

Η Adobe, μια μάρκα που αλλάζει τον κόσμο μέσα από τις ψηφιακές εμπειρίες που προσφέρει, ανακοινώθηκε ως νέος επίσημος χορηγός της Ρεάλ Μαδρίτης!

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, στόχος είναι να προσφερθούν στους οπαδούς κορυφαίες αθλητικές εμπειρίες ψυχαγωγίας που θα καθηλώνουν, μέσω του Adobe Experience Cloud.

Βασισμένη στην πλατφόρμα δεδομένων των πελατών της Adobe, η Ρεάλ Μαδρίτης θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα προφίλ των οπαδών της, ώστε να κατανοήσει καλύτερα πώς, πότε και μέσω ποιου καναλιού αλληλεπιδρούν με τους «Μερένχες».

Ο σύλλογος θα μπορεί στη συνέχεια να δημιουργεί, να διαχειρίζεται και να παρέχει  εξατομικευμένο περιεχόμενο για να έρθει πιο κοντά στους οπαδούς, αλλά και να ενισχύσει τη σχέση του μαζί τους. Παράλληλα, θα είναι σε θέση να επιταχύνει την ανάπτυξη της επιχείρησης, δημιουργώντας επιπλέον «χώρο» για τους χορηγούς και τους συνεργάτες, συμβάλλοντας στο άνοιγμα νέων ροών εσόδων.

Ο CTO της Ρεάλ Μαδρίτης, Μάικλ Σάθερλαντ, δήλωσε στην εκδήλωση παρουσίασης της συμφωνίας: «Η εμπειρία των οπαδών μας έρχεται πρώτη και πλέον καθιστούμε την επιλογή τους πιο εύκολη, αφού θα συνεργαστούν με την Adobe, έναν κολοσσό στη διαχείριση πελατών. Η Adobe μας βοηθά να εξισορροπούμε τα δεδομένα και το απόρρητο με έναν τρόπο που μας επιτρέπει να γνωρίζουμε καλύτερα τους θαυμαστές μας, τόσο μέσω της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, όσο και μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών που τους παρέχουμε».

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Adobe International, Πολ Ρόμπσον, δήλωσε:

«Χρησιμοποιώντας το Adobe Experience Cloud, η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορεί να μοιράζεται εξατομικευμένο περιεχόμενο με τους οπαδούς της, επιταχύνοντας την αποστολή της να γίνει μια παγκόσμια εταιρεία ψυχαγωγίας. Λαμβάνοντας υπόψιν τον ‘ηλεκτρισμό’ που νιώθουν οι οπαδοί στο γήπεδο και μετατρέποντάς το σε καθηλωτικές ψηφιακές εμπειρίες, ο σύλλογος θα είναι σε θέση να οικοδομήσει ακόμα πιο στενούς δεσμούς με την παγκόσμια βάση οπαδών του».
Real Madrid brings fans 'premium entertainment experiences' with Adobe -  Insider Sport

Τέλος, η Adobe και η Ρεάλ Μαδρίτης στοχεύουν στη «μεταφορά» του Σαντιάγο Μπερναμπέου σε κάθε… σπίτι, χρησιμοποιώντας ένα σύνολο διαδικτυακών εμπειριών, προϊόντων και υπηρεσιών.

Το γήπεδο θα μετατραπεί σε εικονικό προορισμό, προσβάσιμο σε εκατομμύρια φιλάθλους, επιτρέποντας σε κάθε φίλο της ομάδας, να έρθει πιο κοντά σε αυτήν και να «επισκεφτεί» μέσα από διάφορες πλατφόρμες ένα στάδιο που ίσως να μην έχει την ευκαιρία να το πράξει με άλλον τρόπο.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0