Sports Βusiness

Μπαρτσελόνα: Η λύση έρχεται από το… Ντουμπάι; Πρόταση 1.5 δις ευρώ για αγορά του χρέους της!

Μπαρτσελόνα: Η λύση έρχεται από το… Ντουμπάι; Πρόταση 1.5 δις ευρώ για αγορά του χρέους της!

Η Μπαρτσελόνα, μάλλον, μπορεί να δει ξανά «φως» στον οικονομικό ορίζοντα, αφού -σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα- μία εταιρεία από το Ντουμπάι, που δεν κατονομάζεται, εμφανίζεται έτοιμη να αναλάβει και να αποπληρώσει τα χρέη του συλλόγου που αγγίζουν τα 1.5 δις ευρώ!

Σχετικά Άρθρα

Το φετινό καλοκαίρι υπήρξε σκληρό για την Μπαρτσελόνα. Η οικονομική αιμορραγία, με το συνολικό χρέος της να αγγίζει το 1.5 δις ευρώ, αλλά και οι περιορισμοί των μεταγραφών και των συμβολαίων μέσω της La Liga, έφεραν την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι και ολοκλήρωσαν το παζλ μίας πολύ κατάστασης χάους για τον σύλλογο!

Μήπως, όμως, η Μπαρτσελόνα έχει, πλέον, το δικαίωμα να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον της;

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, ο καταλανικός σύλλογος δέχθηκε πρόταση από -άγνωστη ακόμη- εταιρεία που εδρεύει στο Ντουμπάι και επιθυμεί να αποπληρώσει τα χρέη των «μπλαουγκράνα», ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα έχει λόγο στην καθημερινότητα του συλλογου.

Ο Τζοάν Λαπόρτα, ακόμη και στις δυσκολότερες μέρες, όταν ο Αργεντίνος θρύλος του συλλόγου αποχώρησε, αφήνοντας την «πόρτα» ανοιχτή για τον Αντουάν Γκριεζμάν, τον Τζούνιορ Φίρπο, τον Έμερσον, παρέμεινε ψύχραιμος και δήλωνε πως μία λύση για τον σύλλογο θα βρεθεί σύντομα προ των πυλών!

Καθώς φαίνεται, επιβεβαιώνεται, με τον πιο ανέλπιστο τρόπο, μάλιστα!

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι όροι θα είναι εξαιρετικά ευνοϊκοί για την Μπαρτσελόνα και θα τους επιτρέπουν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε ένα διάστημα δύο ετών προς την εταιρεία που θα καταβάλει το ποσό, με δυνατότητα να επεκταθεί έως και τα δώδεκα, άλλωστε η ομάδα της Καταλονίας είναι ένας σύλλογος ο οποίος έχει τη δυνατότητα σ' ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα να έχει έσοδα κατάλληλα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σ' αυτές τις υποχρεώσεις. Παράλληλα το επιτόκιο θα είναι εξαιρετικά προνομιακό για τους μπλαουγκράνα. 

Εφόσον η πρόταση γίνει αποδεκτή, τα χρήματα θα καταβληθούν άμεσα και τα χρέη θα αποτελέσουν παρελθόν, γεγονός που έμοιαζε αδύνατο εντός του καλοκαιριού.

Η στάση της Μπαρτσελόνα παραμένει άγνωστη, αλλά τονίζεται πως με τους όρους να είναι σαφώς καλύτεροι από αυτούς που απέρριψε εντός του καλοκαιριού, στη συμφωνία της La Liga με τη CVC, η πρόταση αναμένεται να εξεταστεί σοβαρά!


Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0